About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Ötvenhetedik

||


Sziasztok, Mézik!
Tudjátok, hogy nem vagyok az a fajta ember, aki szeret úgy tesztes bejegyzést készíteni, hogy valójában alig használta az adott terméket. Így voltam a Naked palettámmal kapcsolatban is, hiszen hiába megvan már egy jó ideje, de szerettem volna mindenképpen melegebb időkben is megnézni, mit tud.
Ezt a palettát is használtam vettem, ugyan abban a csoportban, ahol a többit is (Naked 3, Tarte Tartelette in Bloom), és bár használt, de szerintem ez semmit sem von le a tudásából. Én ennek is ugyan úgy tudok örülni, mintha én magam vettem volna meg egy Sephorában vagy rendeltem volna meg. Na de akkor lássuk is, miből áll a mai bejegyzés.
Ez a kis csoda így néz ki belülről. 2 matt, 10 selyemfényű, glitteres szemhéjpúderből áll. Azt igazán sajnálom, hogy minden egyes fényes szín glitteres, én nem feltétlen szeretek mindig ilyet kenni magamra, de őszintén? Megbocsájtom neki. Megbocsájtom, mert hiába glitteres, nagyon szépek a színek úgy összességében. Egyet viszont nagyon hiányolok, mégpedig egy matt bőrszint. Én mindig ezzel "alapozom" meg az egész sminket a szemhéjalap után, hogy mégse egy ilyen ragadós állagba kelljen maszatolnom a festékeket - akkor csak foltosak lesznek. Így akárhányszor ehhez a palettához nyúlok, mindig kell egy másik palettát is a kezembe venni, hogy ezt a számomra elhanyagolhatatlan lépést meg tudjam tenni.Virgin: Egy nagyon szép, kellemes hideg rózsaszín árnyalatú festék. Ezt highlighterként szoktam használni a szemzugomba. Szeretem, de ehelyett én inkább a már fent említett matt bőrszint tettem volna a palettába. De igazából nagyon különleges szín, szóval nem bánom, hogy ilyen is van a kollekciómban

Sin: Valamivel rózsaszínesebb, glitteresebb, mint a Virgin árnyalat, de igazából ezért is mondtam, hogy valamelyiket igazán el lehetne hagyni. Ezzel például remekül lehet a szemzugot világosítani és a mozgó szemhéjat is kifesteni, és némely fényekben inkább ezüstösen hat, nem pedig rózsaszínnek.

Naked: A tökéletes satírozószín. Nagyon szeretem, iszonyatosan könnyű vele dolgozni, nem porol, nem potyog, egyszerűen egy hideg tónusú világosbarna. Van, mikor csak ezt viszem fel a mélyítővonalamba és ennyi, már ha csak ezt használom is úgy érzem, hogy egy nagyon szép sminket viselek.

Sidecar: Talán ez a kedvenc színem a palettából. Ha a Naked-hez nyúlok, szinte 80%-ban ezt a szint viszem fel a mozgószemhéjamra. Egyszerűen tökéletes szín. Kicsit barnás, kicsi arany, kicsit bronz. Kicsit olyan minden, és talán pont ez adja meg a tökéletességét.

Buck: Általában ezzel a színnel szoktam mélyíteni a sminket, ezt szoktam elsatírozni a Naked árnyalattal. Szeretem, szeretem, de nem vagyok oda érte annyira. Más paletták matt színei ugyan ennyit tudnak - legalábbis a Tarte mindenképpen. Szép a színe egyébként, kicsit inkább meleg árnyalatnak mondanám. 

Half Baked: A tökéletes arany. Nem túlságosan nagyok benne a glitterek, ezért nem is zavaró. Mint minden fényes szín ez is tökéletesen pigmentált, de leginkább ujjal felvíve hozza azt az eredményt, amit elvárunk tőle.


Smog: A kép egy kicsit csalóka, mert valamiért aranynak mutatja. Valójában inkább egy gyönyörű szép barnás-bronzos fényes festék, ami szerintem mindenki szemszínéhez jól áll. Talán ez az egyetlen olyan festék, amire azt tudnám mondani, hogy selyemfényű, mert ebben nem igazán látok glittereket, de olykor mégis. Rejtély számomra ez a szín, de mindenképpen imádni való.

Darkhorse: Bevallom őszintén, sosem szoktam fényes szint mélyítővonalba tenni, vagy azzal árnyékolni, de ezt a szint számtalanszor használom a külső v-be árnyékoló színnek. És el is mondom miért: nekem nagyon bántja a szememet, hogy nincs egy matt sötétbarna. Van egy csomó matt sötétem, de miért is kellene nekem egy másik palettához nyúlnom, ha itt van ez? Ez az az árnyalat, amit ha felteszel, akkor a glitterek szinte nem látszanak benne - ezért is szoktam a külső v-nél alkalmazni.

Toasted: Ez a paletta a tökéletességek tökéletessége. Erre a színre is csak annyit tudnék rásütni, hogy a tökéletes rosegold. Mert néha arany, néha rózsaszin, de összességében mindenképpen a második kedvenc színem a Sidecar mögött. Néha van, hogy nem is árnyékolok semmit, egyszerűen feldobom ezt, elsatírozom és megyek a dolgomra, mert annyira szép, hogy nem igényel feltétlen körítést.

Hustle: Van, mikor ezt a szint felviszem a külső v-be, a mozgó szemhéjamra a Toasted árnyalatot, és úgy érzem magam, mintha nagyon sokat dolgoztam volna a sminkemmel. Nagyon szép szilva színe van, bár azt sajnálom picit, hogy eléggé potyog. Ez az egy szín az, amivel nem tudok mit kezdeni, mert bárhogy igyekszem, a szemem alatt ott lesz. De ennyi baj legyen.

Creep: Meglepően kemény, durva festék. Nagyot csalódtam ebben a színben, mert sokat vártam tőle. Glitteres is, és ráadásul ezek tényleg elég nagydarab glitterek ahhoz, hogy ne tudjam mondjuk a mélyítővonalban használni a szint. Összességében nem rossz, de ha matt lenne, jobb lenne.

Gunmetal: Az, hogy ezt a szint nem használom, egyáltalán nem a paletta hibája. Egyszerűen még nem találtam meg azt az alkalmat, ahol egy ilyen szürkéskék szint fel mernék tenni a szememre anélkül, hogy én magam és mások is furán nézzenek rám, mert ez egyáltalán nem megszokott tőlem. De az biztos, hogy meseszép a színe, imádom, és remélem minél hamarabb rászedem magamat, hogy viseljem is.

Swatchok:

Konklúzió: 
Nagyon örülök, hogy megvettem ezt a palettát. Őszinte leszek, ha csak egy palettát lehetne ajánlanom, akkor az ez lenne. Igen, még mindig tartom magam ahhoz, hogy a Tarte Tartelette in Bloom a kedvenc palettám, minőségben bőven veri a Naked-et, de mig a Tarte-tal nehezebb dolgozni, addig ezzel akár 5 perc alatt olyan sminket lehet rittyenteni, hogy megszólal. A Tarte már nem kezdőknek való, ezzel viszont egy kezdő is tud szép sminket készíteni, és ami a legfontosabb: nehezen lehet vele túlzásokba esni. 
Igen, vannak hibái: kevés benne a matt szín, némely festékek potyognak, nincsenek selyemfényű festékek, de emellett kapsz egy nagyon minőségi palettát, amivel álom dolgozni. Mindenféle alkalomra tudsz vele mit kezdeni, illetve mindennapokra is különösen jó. Inkább mindennapokra, egyébként. 
A színek meglepően tartósak, nem gondoltam volna. Igen, a fényes színek 5-6 óra után már megkopnak, elmaszatolódnak, de a Tarte-on kívül ezt a határt más fényes festékek sem bírják, úgyhogy nem feltétlen szidnám meg ezért az Urban Decayt - egyszerűen csak nekem ilyen a személyam. 
Én egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, már akkor tudtam, hogy mi jóban leszünk, mikor megfogtam a bársonytokját... Egyszerűen csak érzed azt, hogy az Urban Decay számol veled - tudja, hogy te, mint vásárló, fontos vagy, ahogy az igényeid is.
Ennek a palettának a használata közben igencsak elgondolkoztam azon, hogy valamikor be fogom szerezni a Naked 2.-t is (a harmadik szerencsére már a tulajdonomban van), mert nagyon meg vagyok ezzel elégedve, és bár a hármas nagyon gyengén teljesített nálam, úgy gondolom, hogy igenis kell az is a kollekciómba - majd valamikor.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók