About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Ötvenhatodik

||

Sziasztok, Mézik!
Egyik nap megláttam, hogy a mi drága Theánk ismételten egy nagyon jó, bloggereket összefogó mozgalomba kezdett. Szíves örömest veszek részt én is az ilyen "blogger-eseményeken", így nem volt kérdés, hogy erre is jelentkezem. Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy én is bekerültem a szerencsés öt ember közé. Itt is lenne az első poszt, melynek Thea a Felelsz vagy felelsz? nevet adta. A többiek (Amy, Andi, Eszter és Thea) bejegyzéseit is ebben a témában megtalálhatjátok majd a bejegyzés végén. Remélem, hozzájuk is betértek majd!

1. Melyik az a könyv és film, amiket újra és újra elolvasol és megnézel, mégsem tudod őket megunni?
Könyv közül most hirtelen Alyson Noel könyveit tudnám mondani. Ő volt az, aki miatt ma ott tartok, ahol, az ő könyvei azok, amik tényleg megtanítottak egy s másra. És persze egy izgalmas történet-köntösbe burkolva az egészet. Emellett a Párválasztó még az Kiera Cass-től, bár az nem annyira fontos sorozat számomra, mint a Halhatatlanok, de egyszerűen nem lehet megunni Maxon és America cukizását!
Filmek tekintetében a lehető legcsajosabb, legnyálasabb filmekkel vagyok így: Ízek, imák, szerelmek és Az ördög Pradát visel. Imádom őket, és ezekben is vannak olyan gondolatok, amiket tényleg érdemes lehet megfontolni. Különösen az Ízek, imák, szerelmekre igaz ez.

2. Mit szeretsz és mit nem a blogger társadalomban?
Szeretem azt, hogy kialakult egy közösség, akik tényegesen felmennek a másikhoz, írnak hozzászólást, de nem szeretem azt, hogy ezen a nem több, mint 10 emberen kívül mindenki más magasról tesz arra, hogy mi folyik a bloggerek között. Írogatja a bejegyzéseit, kiteszi, hirdeti, de ezen kívül olyasmit már nem tenne meg, hogy a többi hirdetett bejegyzést megnézze vagy éppen írjon pár kedves szót - mert nem kellene több. Szeretem azt, hogy relatív sok olyan bejegyzés van, amiben lehet beszélgetni, hogy vannak csoportok létrehozva, ahol feltehetjük a kérdéseinket. Azt már viszont nem szeretem, hogy ugyancsak van pár ember, aki erre válaszol, segít, ha tud, a többiek pedig csak ülnek a fenekükön. Röviden: szeretem, hogy van egy közösség, de azt már nem, hogy az emberek lusták ahhoz, hogy fenntartsák ezt - tisztelet a kivételnek.

Eszter kérdései:
1. A jövőt illetően melyik a legnagyobb vágyad?
Talán egy közös lakás a párommal Budapesten? Szerintem igen. Meg hát ugyebár a nagybetűs "felnőtt élet", tehát munka, gyerekek, boldog család. Emellett még annyi, hogy szeretnék annyi pénzt keresni, hogy minden éven elmehessek valahova egy-két hétre nyaralni. A legközelebbi vágyam értelemszerűen most a diploma, de valahogy úgy érzem, hogy bár még csak most jön a feketeleves, de már egyáltalán nem félek. Tudom, hogy kell óratervezetet készíteni és fél óra alatt össze tudom rakni, ismerem a tanáraim nagy részét, tudom, hogy mit várnak el, tudom, kinél kell annyit tanulnom, hogy beleőszülök, de utána mindig megnyugszom, mert tudom, hogy rendben fog menni minden. Hálás vagyok azért, hogy esélyt kaptam erre. 

2. Mi az az egy fő tulajdonság ami mindenképp fontos lenne ebben a világban az emberiség számára?Miért?
Talán, ha egy fél évvel ugyan ezt megkérdezed tőlem, azt mondom, hogy a megértés. De mára már eljutottam oda, hogy cseszheted a megértést, mert nem mindig célravezető. Most viszont úgy gondolom, hogy a kölcsönös tisztelet - és nem csak az emberekkel kapsolatban, hanem a növényekkel, állatokkal, magával a bolygónkkal kapcsolatban is.

Amy kérdései:
1. Amint Budapestre költözöl, mi lesz az első dolog, amit mindenképpen meg fogsz tenni? Legyen az télen vagy nyáron.
Ha most elvonatkoztatunk a sok pakolástól és takarítástól... Nos, ha nyáron, akkor elmegyek a Deák térre és lábat áztatok megpihenésképpen, ha pedig télen, akkor beülök valami nagyon jó étterembe, amiben nagyon meleg van és nagyon hangulatos, ebédelek, majd elmegyek korcsolyázni és felülök végre a Budapest Eye-ra. Az óriáskerekezés nyáron is él. Naaagyon félek tőle, de nagyon ki szeretném már próbálni.

2. Ha találkoznál valakivel, aki hasonló cipőben járt, mint te, hogyan tudnál segíteni rajta?
Nos, ha még meg tudom gátolni, hogy komolyabb problémája legyen, akkor mindenképpen azt mondanám neki, hogy meditáljon nagyon sokat, töltsön el magával annyi időt, amennyit csak lehet. Ha pedig már nála is kialakult a tartós dolog, akkor ugyan ezek, illetve tanulja meg elengedni a dolgokat. Mi az az egy egyes ZH? Megy következőnek. Egy tantárgy sem éri meg, hogy feladd érte az egészségedet - de még a diploma sem. Kereshetsz te majd utána milliókat azzal, hogy diplomás vagy, meg szükség van rád, de mi értelme akkor, ha folyamatosan orvosokra és gyógyszerekre kell költened azt?
Emellett még ajánlanám, hogy szerezzen be egy ásványkarkötőt. Én nagyon hiszek abban, hogy ha nem is konkrétan gyógyszerek, de az tény, hogy rezegnek, és a rezgéseik segítenek abban, hogy jobban legyen az ember. Mindenképpen ajánlanám, hogy szerezzen be rózsakvarcot, türkizt, ametisztet, hematitot, citrint és achátot. És találjon magának olyan hobbit, amiben tényleg kiélheti és lefoglalhatja magát.

Andi kérdései:
1. Elég sok érdekes témáról írsz, amiről kifejted a véleményed. Volt már olyan, hogy olyan dologról írtál ami másnál kiverte a biztosítékot, és sok negatív kommentet kaptál hozzá?
Szerintem rengeteg posztom olyan, amivel sok mindenki nem ért egyet. Különösen a politikai meg iskolás dolgok. Mindenesetre igyekszem nagyon diplomatikus lenni ezekben a témákban is, próbálok úgy fogalmazni, hogy ne bántsak meg vele senkit. A legutóbbi iskolával kapcsolatos bejegyzésem egy embernek elég furán jöhetett le, és őszinte leszek, akkor már nyílt a bicska a zsebemben, mikor harmadjára kellett, nyugodtan elmondani a dolgokat neki. Igen, vannak vitatémák, de egy úgymond bele nem látó ember ne kezdjen nekem a NAT-ról beszélni, meg arról, mi van elcseszve meg mi nem.

2. Honnan jött a Mézik megszólítás?
Jaj, erre már annyiszor próbáltam visszaemlékezni, de őszintén szólva fogalmam sincs... Az biztos, hogy még a G-Portálos időszakom vége felé jöhetett, úgy 2017 elején. Mindenképpen szerettem volna egy olyan megszólítást, ami nem lekicsinylő, de mégis tudom, hogy ezek az én kis drágáim, emellett használható ugyan úgy lányokra és fiúkra is.

6 megjegyzés

 1. De jó kis bejegyzés lett :)
  Köszi, hogy válaszoltál a kérdéseimre :) xo

  VálaszTörlés
 2. Off, de nagyon tetszik az új dizájn, főleg a cím betűtípusa :D
  Az Ízek, imák, szerelmek amúgy nekem is nagyon tetszett, hangulatos film.

  Niki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszii :D Főleg, hogy pont most változtattam meg, mert csúszott az egész :'D De örülök, hogy tetszett, remélem a mostani is elnyeri a tetszésedet :3
   Nekem örök kedvenc, most akarom majd a könyvet is beszerezni - szánalmas, hogy még nem olvastam T_T

   Törlés
 3. Köszönöm Niki az együttműködést, nagyon érdekes volt olvasni a válaszaid! ♡

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy részt vehettem benne és létrehoztad <3

   Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók