About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Negyvennegyedik

||
book, coffee, and cozy kép


Sziasztok, Mézik!
Azon gondolkoztam a minap, hogy mennyi jó könyvre sikerült mostanság rátalálnom, mennyi új világba csöppenhettem bele, mennyi új írót ismerhettem meg. Igen ám, de a könyveik bár fantasztikusak, azért mégiscsak van már a szívemben 5 olyan író, akik örök érvényűen megérdemlik a "kedvenc" címszót. Ha érdekel titeket, hogy számomra ki a top 5 író, akkor tartsatok velem!

Alyson Noel
Vele még általános iskolában ismerkedtem meg. Őszintén szólva a Halhatatlanok sorozata már akkor is nagyon tetszett, de akkor még inkább a történetre koncentráltam, arra, hogy mi történik Everrel és Damennel, nem pedig a mögöttük megbújó spiritualitásra. Körülbelül 16 éves lehettem, mikor másodjára (vagy talán addigra harmadjára?) kezembe vettem a köteteket, és akkor vettem úgy igazán észre a mögöttes tartalmat. Az óta érdekel a Titok, akkor néztem utána, mi is ez az egész, az óta érdekel a hit kérdése komolyabban. Elkezdett foglalkoztatni az, hogy mi is van a halál után, hogyan is kell ezt az egészet elfogadni, illetve tudatosult bennem az, hogy igen, én vagyok az életem irányítója, nem pedig más. Lehetek a saját magam főnöke, csak úgy kell állnom magamhoz. És erre mind ő vezetett rá. Több könyve is megjelent az óta, abban is vannak hasonlóan mély gondolatok. És igen, talán ezért szeretem őt a legeslegjobban - megérdemli. És méltatlanul kevés emberi ismeri őt, sajnos.

Sir Arthur Conan Doyle
Ha valakinek talán nem lenne ismerős az úriember neve: nos, ő írta meg a legtöbb Sherlock Holmes történetet. Azért mondom, hogy a legtöbbet, mert manapság már elég sok olyan melléktörténet van, ami más írok tollából származik.
Na de térjünk is vissza az úrra... 1887-ben írni egy ennyire maradandót, amihez hozzá kell tenni, hogy attól, hogy kifejezetten szépirodalomnak számít, és értelemszerűen a nyelvezete sem kifejezetten a mai, mégis megáll még a mai napig is az emberek előtt, sőt. Azt kell, hogy mondjam, ha nem lenne kötelező az Üvöltő szelek és a Büszkeség és balítélet, akkor még népszerűbb is lenne, mint az angol hölgyek által megírt szerelmi fikciók. És őszinte leszek, ez az ember meg is érdemli azt, hogy a továbbiakban is legyen a könyvpiacon Sherlock Holmes, megérdemli, hogy zengjék a nevét a mai napig is, mert mégiscsak a krimi nagyembere. Sosem lövi le a poénokat, és Holmes-szal együtt jöhetünk rá arra, ki volt az elkövető. Ugyan én megrögzött krimi-rajongó vagyok, Agatha Christie-t is szeretem, de Conan Doyle szerintem eddig a lehető legjobb a szakmában.
És egy kis háttérinformáció... A Conan, a detektiv című anime miatt kezdtem el Conan Doyle-t olvasni - örülök, hogy rátalálhattam erre a frenetikus íróra.

Diana Gabaldon
Úgy december körül elég sokat volt szó a bejegyzések keretében az Outlander sorozatról, és a könyvekről is. Azóta párom meglepett már a második kötettel is (sajnos még elolvasni nem volt időm, de ami késik, nem múlik), és őszinte leszek, le vagyok nyűgözve. Mindig is szerettem azokat a könyveket, amik valami másik világba repítenek át. Ugyan másik világ nincs, de egy másik kor annál inkább - és még ez is fantasy. Konkrétan még háttérben megbúvó olvasatokat nem vettem észre, de mint mondtam, első olvasom, így nem is biztos, hogy fogok találni. De az tény, hogy nagyon sok könyvet olvastam már el világ életemben, és a hölgy valami eszméletlenül részletesen tud beszélni az adott cselekményről. Részletesen, de nem unalmasan. Igen, az egyes kötetek kb. 900-1000 oldalasak, de egyszerűen olyan jól vezeti az egészet, hogy eszed ágában sincsen letenni a könyvet, ha egyszer nekikezdtél. Ugyanakkor nem megy el a végletekig, és még egy szexjelenetet is meg tud úgy írni, hogy mindenféle különösebb hablaty nélkül tudd, hogy a szereplők mennyire szeretik egymást. Szinte a bőrödön érzed, hogy Claire beleborzong, mikor Jamie megérinti, és ezt nagyon kevés író tudja csak elérni. Legalább is nálam.

Kiera Cass
A könyv, ami igazán meghozta neki a sikert, az a Párválasztó sorozat volt. Én is ez által ismertem meg őt úgy kb. 4 éve.
Megmondom őszintén, tudtam, hogy a listámba őt is bele kell vennem, de úgy igazából oka nincsen. Egyszerűen csak szeretem. Nem ír részletesen, kifejezetten butaságok is megfordulnak a köteteiben, mégis, valamiért belopta magát a szívembe. Elhittem neki, hogy mindenkiből lehet hercegnő, még akár belőlem is! Persze, azért itt is jellemző az, hogy ha nem vagy szép, akkor esélyed sincs.
Ugyanakkor megjegyzem, hogy nem biztos, hogy a Párválasztó trilógiának folytatást kellett volna adni, nem biztos, hogy SPOILER America lányát is bele kellett volna vinni a történetbe SPOILER VÉGE. Én bőven megelégedtem volna azzal, ha a Párválasztó után az a bizonyos él boldogan Maxonnal és pont. Semmi továbbszövés. Bár gondolom a pénz nagyúr, mint ahogy a sorozatoknál is, és ha már valami sikersztori, akkor húzzuk, amíg csak lehet.
No, de ettől eltekintve nagyon szeretem a maga kis egyszerűségével, bájos humorával.

Lauren Brooke
Vele ismerkedtem meg a leghamarabb, még általános 6. körül. Vagy talán hamarabb? Nem tudom, kinek rémlik még a Pony Klub (ha valakinek igen, légyszi, írja meg, mi lett vele, mert én sajnálom, hogy már nincs), de ő adtak ki különféle köteteket, és a Heartland is egy ilyen sorozat volt. Nekem még ezek a kötetek vannak meg, szám szerint a kilencedikig, de most, hogy a Könyvmolyképző is kiadja, elgondolkoztam azon, hogy azokat is beszerzem, mert mégiscsak, lehet valami új is van bennük. Mindenesetre a sorozat egy farmról szól, ahol egy olyan lány is él többek között, aki képes a lovakon segíteni. Nekem pont ezért is hatalmas kedvencem az irónő, mert amellett, hogy nagyon eredeti a történet, mégis annyira emberi. Én nem kifejezetten vagyok vidékpárti, de Heartlanden még én is szívesen élnék.

Nektek kik a kedvenc íróitok? Miért? Írjátok meg nekem, ha gondoljátok!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók