About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Negyvenhetedik

||
Sziasztok, Mézik!
Megint egy olyan bejegyzés, ami nem kicsit ki fogja akasztani az emberek nagy többségét... Először Glamour napokról szerettem volna írni, de mostanra eljutottam oda, hogy annyira felidegesítettem magam, hogy bár igyekszem objektív lenni, tudjátok, hogy a legtöbb esetben sikerül is, de ezt most nem ígérem.
Egyértelműen a választásról szeretnék most beszélni, bár nem, hülyeséget beszélek... Arról vajmi keveset. Inkább az emberekről, akikkel egy országban élek. Beharangoztam, hogy lehet, érkezik a későbbiekben egy pártokat összehasonlító bejegyzés, de mint akkor is megmondtam, ez csak akkor kerül ki, ha valóban sikerül TELJESEN objektívnek lennem. Nem sikerült, ezért is maradtam annál, jobb a békesség.
Mint tudjuk, és vasárnap este kiderült, a Fidesz nyerte meg a választást, méghozzá valószínűleg ismételten 2/3-al. Igazság szerint, ha valaki egy kicsit is megpróbált a választások előtt objektív lenni, megnézni több sajtót is, akkor hallhatta már, hogy (nem csak a kormányt támogató) honlapok, híradások azt rebesgették, hogy nem lesz kormányváltás. Csak az a kérdés, hogy lesz-e 2/3, avagy sem. Ez tény. Vissza lehet nézni régebbi híradásokat, régebbi cikkeket.

Megérdemelte a Fidesz a győzelmet?
Nem vagyok benne biztos. Őszinte leszek, én magam is a Fideszre szavaztam, meg is mondom, hogy miért. Igen, a Fidesz lopott. Fog is valószínűleg. De mivel még egyik ellenzéki sem volt hatalmon (kivéve az MSZP, akit Gyurcsány Ferenc irányított, annak is meglett az eredménye), ezért senki, még egyszer: SENKI sem tudhatja, hogy a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt meg az összes többi ellenzéki párt lopna-e. Valószínűleg igen, mert én is megtenném, ahogy, legyünk őszinték, mindenki. Mindenki először bebiztosítaná saját magát. Lehet itt ígérgetni, hogy nem lesz korrupció, mert dehogynem lesz. Mindenki elfogult, mindenkinek vannak kedves ismerősei, akikről szeretné tudni, hogy biztos a megélhetése. Minden munkáltató személyiség alapján is választ embert, tehát ha a munkáltatónak nem szimpatikus valaki, nem fogja alkalmazni. Akkor ez nagyobb körökben miért ne lenne így?
Egészségügy. Nem jó, ez tény és való. Ha valamire pénzt kellene fektetni (szerintem), akkor az igenis ez lenne. De halkan megjegyezném, hogy nem biztos, hogy megéri mindenféle kis kórházba rengeteg pénzt beleölni. Inkább legyen 10 nagy, de az működjön úgy, ahogy kell, mint 100 kicsi, ami szétesik. Remélem értitek, mire gondolok. És a 10 nagy mellett legyen 1000 kicsi, ahova a sürgős eseteket lehet vinni, és amint szállítható állapotban van, vigyük is át a 10 nagy egyikébe. Én erre látok realitást. És hogy miért gondolom ezt? Nem tudom, kinek ismerős a Sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztályának bezárása. Egyrészt, nyílt titok, hogy politikai fogás volt az egész. Másrészt, történetesen voltam bent ebben a kórházban, hova tovább, az említett orvos "kezelt" engem. A kezelés enyhe túlzás, mindenkivel kiabált és senkire sem figyelt. Ha a gyerekeknek baja volt, akkor ha volt kedve, megnézte őket, ha nem, elvitette őket Miskolcra. Emellett eddig akárhány orvost vettek fel az úr mellé, mindet úgy kicsinálta lelkileg, hogy egy fél éven belül elmentek onnan. Ezek után én igenis azt mondom, hogy zárják be azt az egész retkedék intézményt, mert nem ér semmit (a többi osztály sem). És gondolom az országba nem egy ilyen van. Az más kérdés, hogy ezzel lehetne mit kezdeni, mondjuk a fenti elméletemmel talán lehetne érdemi eredményt is elérni.
Továbbmenve, migránshelyzet. Tudom, mindenkinek a könyökén jön ki a dolog, senki sem akarja elhinni, hogy vannak, jönnek, hogy tényleg olyan elvetemültek, amilyenek. Az egy dolog, hogy a híradásokba milyen képek keringenek, mert az is lehet eltúlzott. Igen ám, de miután az ember a saját szemével látja a dolgokat, a saját rokonai számolnak be arról, mi folyik külföldön, az után elgondolkozik azon, hogy kell ez nekem? Láttam pont a választás napja után egy videót, amiben egy Svédországban lakó hölgy mesél arról, hogy a metrón majdnem megerőszakolták, ott álltak mellette a rendőrök, és nem tettek semmit, mert nem tehettek, és ezt miután a hölgy leszállt a metróról meg is mondták neki. Emellett apukám pont Németország egyik olyan részére ment a munkájához felmérni egy épületet, ahol migránsok vannak betelepítve. Mindenki ordítozott, látszott a környéken élőkön, meg beszélt is velük, hogy félnek, esténként nem mernek kimenni az utcára, és volt, hogy gimnazista lányokat erőszakoltak meg NAPPAL. Franciaország ugyan ez. Bordeaux-ból jött párom nagymamájához egy úr, aki ott él már kint az '56-os forradalmaktól, és ő is úgy volt vele, hogy ha most a Fidesz nyer, akkor valószínűleg hazajön, mert nem éri meg neki az idegeskedés. Ezek után én igenis elhiszem, hogy valós a baj, és ha valamivel, akkor igenis ezzel a kérdéssel kell legelőször kezdeni valamit. Lehet marhajó az egészségügy, ha a közbiztonság csapnivaló. (Lásd Svédország.)
Összegzésként tehát a Fidesz nem tökéletes, én is azt mondom, hogy jobb lett volna, ha nem 2/3-ot kapnak, de végeredményben annak örülök, hogy ők maradtak hatalmon. És személy szerint én még mindig őket látom a kisebb rossznak.

Migránsok Magyarországon? A Fidesz hazudott?
A választások után láttam erről is egy videót. A Balaton környékére telepítettek migránsokat. Bocsánat, nem migránsokat, MENEKÜLTEKET. A különbség a kettő közül, hogy a menekültek rendelkeznek papírokkal, ők, ha elérik a határt, kérvényt nyújtanak be, hogy itt lehessenek, és ha megkapják az engedélyt, elhelyezik őket. Igen, Magyarországon is. Ellenben a migránsok papír nélkül jönnek, erőszakosan akarnak az országba (nem feltétlen ide, de az osztrákok se engedik tovább őket) belépni, és bármit, azaz BÁRMIT megtesznek, hogy bejussanak. És hogy honnan tudom ezt? A legjobb barátnőm párja történetesen katona. Katona, aki volt már a határon, és látott egyet s mást, amit szerencsére nekünk nem kell.
Visszatérve, igen, Magyarországnak kötelessége befogadni bizonyos számú menekültet az országba, EU-s behatásra, meg mivel menekült, így világviszonylatban is készült egyezmény arról, hogy igenis hagynunk kell őket bejönni, ha van ellenőrzött papírjuk, és valóban benyújtsák a kérvényeket. Orbánék pedig ezt sosem tagadták, tehát nem, nem hazudtak arról, hogy a kampány idején nem akarják behozni őket, aztán meg jöhetnek ezrével. Nem, ők kizárólag a migránsokról beszéltek. Nem feltétlen biztos, hogy a menekültek között nincs olyan ember, aki robbantana, erőszakolna, mert lehet, hogy de. De ezért is vannak többnyire meglehetősen elzárva.

Bloggerek
Itt pedig elérkeztünk a mondandóm legfontosabb részéhez, méghozzá az emberekhez. A bloggerek is emberek. Az embereknek pedig általánosságban van véleményük. De. Készítettem már erről is egy bejegyzést, hogy nagyon nem mindegy, hogyan is fogalmazzuk meg azt. Egyértelmű, hogy vannak kormánypárti és ellenzék párti emberek, így tehát bloggerek is. Beszéltük pont a választás napján párommal azt, hogy bárki is fog nyerni, biztos, hogy a másik oldal hőbörögni fog, meg nem szép dolgokat írogatni Facebookra, meg hasonló felületekre. De. A bloggerek attól eltekintve, hogy emberek, van véleményük, ha lehet, még jobban át kell, hogy gondolják, mit, és mi még fontosabb, HOGYAN teszik közzé a véleményüket. Sok olyan bloggert láttam - szerencsére -, akik annak ellenére, hogy az ellenzéknek szurkoltak, normálisan, korrekten le tudták irni, hogy ők miért is nem gondolják jónak, hogy a Fidesz nyert. Megjegyzem, nekem ezzel semmi bajom nincsen, mert nem lehet minden ember egyforma, attól, hogy én ezt látom jónak, nem biztos, hogy mindenki igy gondolja. De... És most az Instasztorikról egy pár szót, meg a bloggerekről, vloggerekről... Mikor meglátok olyan mocskolódást, ami ott ment... Egyszerűen szégyellem, hogy bloggerek közé sorolom magam. Mondd ki, mert mondd ki, de a saját facebook profiloddal, nem a blogger profiloddal, a saját instagrammodon mutasd meg, ha valami nem tetszik, ne a blogger profilodon, ha pedig meg tudsz szólalni úgy, hogy az nem sért meg másokat, hogy az nem sérti meg konkrétan az összes dolgot, amit te bloggerként képviselsz - na, akkor mehet a blogod profiljára. Addig az nem oda való. 
És ami még szívfájdítóbb... Volt egy videós, akinek a videóiból kiderült, hogy ellenzékpárti, és bár nem tetszett a hangnem, amit megütött, ő volt talán az egyetlen, akire még azt mondtam, jogos. Mert ő készített ilyen témában videót, számomra nyilvánvaló, hogy fogalma is van arról, mit tudnának nyújtani a pártok. Ugyan még egyszer kihangsúlyozom, azok a szavak tőle sem tetszettek, de tőle még jobban elfogadom, mint a beauty bloggerektől. Mert az ott úgy nekem már nem volt világos, hogy oké, ember vagy, mondd el, mit gondolsz, de mégis miért olyan témát hozol fel, amihez a blogodnak semmi köze sincsen? És ráadásul olyan mocsokkal megfűszerezve, hogy konkrétan tényleg én éreztem rosszul magam, hogy mertem a Fideszre szavazni...

Tüntetés
Mint mondtam, gondoltam arra, hogy lesz valamiféle megmozdulás, ha nem az ellenzék nyeri meg a "versenyt". Be is igazolódott a gyanúm, már hétfőn elkezdődött szerveződni egy tüntetés, amit később már forradalomként kezdtek el nevezni. Nekem még itt sem volt kifejezetten bajom az egésszel, mert úgy vagyok vele, demokrácia, mindenki megteheti, hogy kimegy, elmondja a nemtetszését, aztán szépen hazamegy. Ne adj' Isten még a kormányt is odakéretik, hogy tárgyaljanak. Ez így számomra teljesen korrekt, és ha ez lett volna, még talán el is mentem volna megnézni (ha nem a világ másik végén élek).
De. Szokásom felidegesíteni magamat különben, olyasmikkel méghozzá, hogy elolvasgatom a kommenteket még akkor is, ha éppen egy nekem nem szimpatikus témáról van szó. Ennél az egész eseménynél is ezt tettem, és amit ott találtam, teljesen ledöbbentett. Igen, voltak olyanok, akik tényleg csak egy békés tüntetést szerettek volna, netán talán újraszavazást követelni, amit bár nem tartok jogosnak, de még azt is mondanám rá, hogy oké (akkor is arra szavaznék, akire most is, megjegyzem). Innentől jött nekem a már furcsa dolog. Legyen újraszavazás, EU-s bírákkal. Mi van? Komolyan ott tartunk, hogy az ellenzékiek már magukban sem bíznak meg? Mert ahelyett, hogy azt mondták volna, minden számlálóhelyen legyen egy ellenzéki és egy kormánypárti emberke, és úgy kezdjék el szavazni a szavazatokat, nem, ők EU-s idegen embereket akarnak behozni. Akik, halkan megjegyzem, ellenzékpártiak. Akkor most hol is az igazság?
Tovább haladva a kommentelők között nem egyet találtam, aki azt mondta, hogy akinek fegyvertartási engedélye van, vagy csak otthon fegyvere, az, ha nem is megy ki a tüntetésre, adja oda annak, aki kimegy. És itt durrant el az agyam. Oké, nem tetszik X embernek, hogy az van hatalmon, aki, le akarták váltani, ELHITTÉK, hogy sikerül leváltani őket, de mégsem így lett... Persze, ha az ellenzék nyer én is azt mondom, hogy nem örülök neki, én is valószínűleg elmennék egy ellenzék elleni tüntetésre... De olyan eszembe se jutna, hogy fegyverrel. Hogy azért menjek oda, hogy a Fideszre szavazókat megfélemlítsem. És itt van a gond. Hogy annak az embernek, pártnak, és igazság szerint az ellenzéknek kellene itt már megálljt parancsolni. Igen, nekik, mert az emberek miattuk akarnak fegyvert fogni. Az emberek miattuk mennek ki tüntetni, forradalmat kelteni. Nem tehetik ezt meg.
Hova tovább, és itt hagytam abba az olvasást... Jött egy rendőrnő (akit, ha én hatalmon lennék, azonnal elbocsájtanék), aki azt mondta, hogy ő nem a kormánynak esküdött fel, hanem a hazának (ami igaz), és arra, hogy a magyar emgbereket megvédje, és változást akar, ezért hiába fegyverek, ő senkit sem fog bántani a tüntetők közül, senkit sem visz börtönbe, még akkor nem, ha lelő valakit, mert az igazságért harcol. Tessék? És akkor értem ki harcol? Én nem vagyok magyar ember, akit elméletieg meg kellene védenie? 

Miért nem hallasz arról, hogy ki szavazoztt a Fideszre? 
A legtöbb ember, aki csalást emleget, azt az érvet hozza fel, hogy ő Facebookon sosem lát olyan embert, aki Fideszes posztokat tenne ki, illetve a való életben sem hallott olyat, aki kimondta volna, hogy ő igenis a Fidesz mellett tette le a voksát. Szedjük akkor eszerint a két "érv" szerint külön, miért is nem hallasz olyat, hogy bárki is a Fideszre szavazott volna.
Facebook. Nem tudom, mennyire vagytok tisztában az egésszel, de a Facebook adatokat gyűjt rólad, tehát tudja, kiket lájkoltál milyen oldalakat szoktál nézegetni, milyen hirdetéseket töröltél a faladról, milyen embereket követsz és a többi. Ezt az egészet azért teszi (hagyjuk most azt az elméletet, hogy mert mindent tudni akarnak rólad ott fent a nagyok), hogy te tényleg olyan posztokat, hirdetéseket láss meg a faladon, amik téged tényleg érdekelnek. Teszem azt, ha te mondjuk nagyon szereted a macskás videókat, akkor abból fog többet feldobni, ha neked van egy csoport, aminek a bejegyzéseit szereted olvasgatni, akkor azt, ha pedig folyamatosan törlöd a Jobbikos hirdetéseket és csak tovább gördítesz a Jobbikos posztokat nyomató embereken, egyet sem lájkolsz közülük, akkor neked a büdös életben nem fog felhozni Jobbikos cuccokat. Vagy éppen Fideszeset, ha már ellenzék párti ember vagy. Ezért lehet az, hogy Facebookon nem nagyon látsz olyat, aki örülne a kormányváltásnak. (Nekem megjegyzem pont, hogy ebből volt több.)
A való életben miért nem hallasz olyat, hogy valaki kormánypárti? Mert rendesen félnek az emberek. Párom az, aki jól megmondta: minek veszekedjek? Én tudom, kire szavaztam, tiszta a lelkiismeretem, más meg mit gondol, nem érdekel. Na, sajnos én nem ilyen vagyok, de tény, hogy szerencsére ilyen emberekből van a legtöbb. Én csak az egyik volt osztálytársamnak mondtam, hogy Fideszre voksoltam, máris megkaptam azt a jelzőt, hogy nem vagyok túl okos. Csak ezt nem ilyen szépen. És volt olyan is, aki nyíltan kiállt ellenem, és ordított velem, hogy hogy lehetek ilyen mocsok, hogy nem az ellenzékre szavazok. Na, talán pont ezért nem szokása a "fideszbérenceknek" és az olyan "birkáknak", mint én is vagyok, mondogatni, kire szavazott.

Megérdemlem azt, hogy az emberek szar alaknak tartanak, mert a véleményemet ki merem mondani?
Ezzel a ponttal zárnám az egész bejegyzésemet, mégpedig, hogy miért is vagyok én az ellenzéki ismerőseim szemében lenézve azért, mert másra szavaztam, mint ők? Én egy embernek sem mondtam azt, hogy ne mondd el, mit gondolsz. Egyik embernek se mondtam azt, hogy te hülye vagy, hogy a Jobbikra vagy a bárkimásra szavaztál, nem pedig arra, akire én is. Senkinek sem akarok fegyvert tartani a fejéhez azért, mert nem az én igazam győzött. És ezért is van az, hogy én már lassan nem is a migránsoktól félek, hanem a velem egy országban élő emberektől. Azoktól, akik elmondhatják a véleményüket, kitehetnek mindenféle posztot anélkül, hogy bármi bajuk lenne, de ha én megteszem ezt, akkor követelik, hogy szedjem le, mert ez mind hazugság, a 444 nem ezt állította, a tévébe nem ezt mondták, te egy szargalacsin vagy, tudatlan majdnemdiplomás senki.
És igen, nem beszélek világba, ezeket megkaptam. Mindezt azért, mert nem ellenzéki vagyok. És nem, nem vagyok szar alak, nem vagyok tudatlan, mert amennyire lehetett, minden egyes pártnak utána néztem, mielőtt elmentem és bedobtam az urnába a borítékomat. Én büszke vagyok arra, hogy van véleményem, még akkor is, ha megszólnak érte. Én sosem fogok senkit. De arra kérek mindenkit, hogy egy dologról még ebben a témában se felejtkezzünk el: Embernek maradni.

Köszönöm a figyelmet, ha valami véleményt szeretnétek nyilvánítani (aminek nagyon, de tényleg nagyon örülnék!), akkor azt kérlek kulturáltan tegyétek. Puszi, Niki!

5 megjegyzés

 1. Hát csókolom, mindig is egy értelmes, és érdekes embernek tartottalak, akinek érdekes felfogása van a dolgokról. Nem értek egyet nagyon nem, de hagyjuk :D (najó egy picit nem bírom ki, oké hogy még kb egyik ellenzék sem volt hatalmon és tényleg nem tudhatjuk hogy milyen lesz ha odakerülnek, de nekik is esélyt kellene adni.. az ismerőseim (azon kevés) aki így döntött és meg is osztotta ezt, hasonlóan vélekedett, és ebben igazat kell hogy adjak valamilyen módon) ó és még egy amit szeretnék megosztani ami idén és az utóbbi néhány évben felkeltette az érdeklődésemet a politika iránt az az egész Stop-Sorosos hülyeség, és ezért köpök a Fideszre, mert meglépték azt amivel ész nélkül befolyásolják az ostoba embereket (már ne haragudjon meg senki), de az egészet úgy nyomták le a nép torkán hogy félnek egy valótlan (igen, szerintem valótlan, migránsok mindig is lesznek, és nem csak ők robbanthatnak, terrorizálhatnak) veszélytől, sőt rettegnek.
  Tisztelem, hogy így elmondod a véleményed, és feszegeted a határokat. Remélem nem rohamoznak meg ezért. Hogy ki mit ikszelt, az mindenkinek a maga döntése, igen bizonyos körökben bátorság beismerni hogy narancssárga az ember, de amíg tudatában vagy annak mit miért csináltál, és nem agymosás áldozataként ikszeltél, egy percig se bánd, és senkinek semmi köze hozzá.

  Üdv: Dienah

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van abban, hogy nekik is kellene, vagyis inkább lehetne esélyt adni. Elvégre tény, hogy addig sosem fogjuk megtudni. És ki tudja, lehet még én is átpártolnék :D
   Igen, tény, nem csak a migránsok a probléma, nem csak ők tehetnek bajt, de tény, hogy jót sem feltétlen jelentenek. De ez meg egy más tál tészta.
   Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál ide, nagyon hálás vagyok neked érte. :) Köszönöm a kedves szavakat!

   Törlés
 2. Szia Niki!
  Engem borzasztóan bánt, amit a politika tesz az emberekkel. Valósággal megvadítja őket. Ész nélkül vagdalkoznak mindenféle ocsmánysággal pusztán azért, mert a másik nem ugyanabban a meggyőződésben él, mint ő. Tényleg igazán jó lenne, ha "Emberek" tudnánk maradni minden körülményben - és el tudnánk fogadni, ha valaki másképp gondolkodik. Nem tudom, hogy ez bizonyos embereknek miért ilyen borzasztó nehéz. Tiszteletben tartani a másik véleményét, és értelmesen vitatkozni, ha épp úgy van. Mert a vita és az, ami manapság megy a témában, az két teljesen más dolog sajnos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megértelek. Régen sem volt leányálom a helyzet, de most valahogy mintha még több ember veszítette volna el saját magát. Egyet értek, ész nélküli hülyeségeket dobálni a másikhoz nem vita.
   Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, puszi :)

   Törlés
 3. Mocskos hazaáruló

  VálaszTörlés

Instagram

Rendszeres olvasók