About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Negyvenkettedik

||
Képtalálat a következőre: „magyarország”

Sziasztok, Mézik!
Már nagyon rég óta gondolkozok egy ilyen témájú bejegyzésen, mert mindig is úgy gondoltam, hogy erről beszélni KELL. És hogy miről is? A politikáról. Nem elég elintézni azzal, hogy "de én nem szeretek politizálni", mert hát mégis, a politika minden emberre hatással van! És igenis, mindenkinek megvan a maga véleménye - akár jogos a vélemény, akár nem. És a legtöbb esetben az a legrosszabb, ha nem beszélünk erről, mert pont emiatt a "nem szeretek politizálni" miatt van az, hogy az emberek olykor olyan butaságokat tudnak mondani, amiről még csak fogalmuk sincsen.
Én kifejezetten szeretek politikai témájú videókat, híreket nézni, olvasni, tehát meglehetősen képben vagyok nem csak az itthoni viszonyokat nézve. A bejegyzés nem arról fog szólni, hogy én mégis kire fogok szavazni majd, mert azt hiszem eléggé polgárpukkasztó lenne akkor a bejegyzés, csupán csak annyit szeretnék ezzel elérni, hogy igenis, aki betöltötte a 18-at, az menjen el és szavazzon! Mert igen, nekünk szinte csak ilyenkor van lehetőségünk arra, hogy beleszóljunk abba, hogy ki is fogja majd irányítani az országunkat, és hogy az elkövetkezendő 4 évben mi is fog velünk történni.
Különösen idén gondolom ezt nagyon fontosnak, hiszen rettentően kiélesedett most a viszony a két párt között. (Igen, tudom, hogy többen is indulnak, de azt is, hogy kb. az a szitu itt is, mint anno az USA-ban is volt, hogy bár ott is indultak, de Trumpon és Hilary-n kívül más nem igazán jött számításba.) Mindketten elvileg mást képviselnek, lassan megfordulnak a hozzáállások - mostanság nemzetiséget én Fideszéknél sokkal jobban látok, mint a Jobbiknál. 
Fontosnak tartom elmondani, hogy inkább tájékozódjon mindenki, ne csak az RTL-nél, ne csak a 444-en, ne csak az Origón politikai hírekről. Igen, objektív lapok már nincsenek is szerintem, de ha már 444-et olvasunk, olvassunk 888-at is, ha már nézünk RTL-t, nézzünk TV2-t is (mellesleg talán ez az egyik legobjektívebb híradó, bár ezt amúgy elvártam volna a HírTV-től, de az erősen ellenzéki párti. Lényeg, ami lényeg, hogy igenis hallgattassék meg a másik fél is, mert csak úgy lehet olyan döntést meghozni, ami tényleg a MI érdekeinket képviseli. 
És egy kis hazabeszélés, mert valahogy csak muszáj... Igen, ilyenkor megy a nagy ígérgetés. De nézzük meg, mit tett le a két nagy párt az asztalra. Ahhoz képest, amit tudnak, mert várhatunk mi nyugati életszínvonalat, itt, ahol mi élünk erre kevés az esély. (Mellesleg én nem is feltétlen akarok úgy élni, mint a nagy angolok vagy németek.) De ne az ígéreteket nézzük, mert akár Jobbik, akár Fidesz, az ígérgetés ellenére mindenki lopni fog. Mindenki először meggazdagszik, aztán jöhet az ország. 
Nem szívesen, de lehet, hogy ha van rá igény, elkészítek majd egy olyan bejegyzést, amiben a két pártot hasonlítom össze - objektívan, mert jelen esetben igenis arra van szükség, nem arra, hogy azt mondjam, szavazzatok erre, mert én is ezt fogom tenni. Mindenkinek saját döntést kell hoznia, ahhoz mérten, hogy az ő élete hogy áll, hogy az ő életében mi az, ami igazán meghatározó, és mi az, ami fejlődést ígér. 

U.I.: Igenis számít az az egy szavazat, amit te képviselsz. És egyrészt igen, lehet, hogy ha te elmész, és szavazol, akkor az a párt nyer, akire te is szavaztál volna. Ha pedig nem, akkor legalább elmondhatod azt, hogy te mindent megtettél, a te lelkiismereted tiszta!

2 megjegyzés

 1. Szia!
  Nem derült ki számomra pontosan, hogy melyik két pártra gondolsz? Mert az egyik mondatban még a Fideszt és a Jobbikot említed, a másik bekezdésben viszont már a 444-et és a 888-at hozod példának. Ha a Jobbikot véled a két nagy párt egyikének, akkor az Alfahír lenne a megfelelő a 888 párjaként. A 444 is természetesen, de hogy az a Jobbikhoz nem köthető.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen rájuk gondoltam, és köszönöm a kiegészitést :)

   Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók