About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Negyvenedik

Képtalálat a következőre: „bullet journal”

Sziasztok, Mézik!
A mai bejegyzésem ismételten egy Filofaxos bejegyzés lesz, méghozzá egy Filo vs Bujo-s. Igen, mind a kettőt "leteszteltem", körülbelül ugyan annyi ideig (a Filot egyértelműen tovább fogom folytatni, de kb. most járunk 3 hónapnál). Ha érdekel titeket a bejegyzés, akkor tartsatok velem!Bullet Journal

Körülbelül augusztusban kezdtem el megalkotni a saját bujomat egy Angliában vett füzetbe. Vonalas volt, A5-ös méretű. Semmi különlegesség nem volt benne, nem volt rajta könyvjelző sem pántok, hogy összeszoritsa a lapokat. Tehát nem a tipikus bujo-füzet. Nagyon szerettem volna megvenni hozzá januárban az eredeti Leuchtturm1917-es füzetet, de mikor megláttam, hogy közel 6000 Forintba kerül azt mondtam, hogy nem. Valahol határokat kell szabni.
Emellett körülbelül novemberig tartott nálam a nagy bujo-szerelem, utána már nemis vezettem. Egyszerűen sok idő telt el azzal, hogy megtaláljam, melyik az a heti és havi tervező, ami nekem igazán bejön, a rajzokkal sem voltam túlságosan megelégedve, illetve idegesitett az is, hogy folyton vétettem valami kis hibát, amit aztán nem tudtam úgy kijavitani, hogy ne zavarjon. Illetve, ami nekem a legnagyobb hátrány volt... Ugyebár az lenne a bujo-zásnak a legnagyobb előnye, hogy minden hónapban megrajzolod a következő havi terveződet, hangulatot teremtesz, harmóniát, meg miegyéb. No de nekem általánosságban egy egész félévet, de ha félévet nem is, 4 hónapot mindenképpen előre, egészben kell látnom az egyetem miatt. Pont ezért is én már szeptemberben megrajzoltam decemberig az én kis határidőnaplómat, de annyira összecsapott lett az egész, hogy nem győztem újrakezdeni az oldalakat. És hát a hangulata sem volt meg a Bullet Journal-ezéshez, mert sietni kellett vele.
Arról nem is beszélve, hogy én kifejezetten utálok táblázatokat, sablonokat késziteni. Mint amilyenek ugyebár a heti és havi tervezőkhöz kellenek. Valami eszméletlen módon utáltam ezeknek az oldalaknak nekiindulni - és általában egyébként itt is vétettem a legtöbb hibát, pont ezért, mert nem is érdekelt már a vége felé, hogyan is fog kinézni az egész.

Összegezzünk, kinek és miért ajánlom a BuJo-zást:

 • Ha nem szereted a már megrajzolt, sablonos heti és havi tervezőket, akkor ez a te opciód lehet, hiszen úgy osztod be, ahogyan szeretnéd, ahogy neked jól esik. 
 • Annyit rajzolhatsz bele, amennyi nem fáj, és úgy, olyanokat, amiket te szeretsz. Megadhatod magadnak már jó előre a halloween-i, karácsonyi, húsvéti hangulatot.
 • Ha megfelelő füzetben dolgozol (és nem feltétlen a hivatalos bujo-s füzetre gondolok), ha megtalálod a hozzád legjobban illeszkedőt, akkor a munka nem munka lesz, hanem élvezet.
 • Ha szeretsz mindenféle "tracker"-öket használni, vagy figyelni a pénzügyeidet, mert ehhez is lehet külön oldalakat csinálni.
 • Igazán kiélheted a kreativitásodat.
Kinek nem ajánlom a BuJo-t:
 • Ha nem szereted az olykor monoton munkát (táblázatok).
 • Ha több, mint egy hónapra szeretnél előre tervezni.
 • Ha nem okoz örömet, megnyugvást a rajzolgatás.
 • Ha kielégiti a rendes naptár is az igényeidet, és semmi másra nincs szükséged, mint ami azokban van benne.

Gyűrűs kalendárium
Miután a bujozást abbahagytam, elkezdtem különféle alternativák után kutatni. Tudni kell rólam, hogy nem különösebben szerettem soha a rendes naptárakat, sem a méretük miatt, sem az elrendezés miatt, sem pedig a lapok minősége miatt. Tehát úgy minden bajom van vele, na. Ekkor kezdtem el videókat nézegetni, és végül a My Comfort Zone For You csatornán megtaláltam az én tökéletes lehetőségemet. Méghozzá a Filofaxot. Utánanéztem, de eleinte úgy voltam vele, hogy oké, ezt biztosan nem, mert hát mégiscsak milyen drága már, meg a lapok sem olcsók bele... Valahogy annyit nézegettem, gondolkoztam rajta, hogy végül a párom is észrevette ezt, és meglepett vele karácsonyra. Nagyon-nagyon köszönöm neki innen is! Azóta is törhetetlen a szerelem közöttünk egyébként.
A Filós lapok minőségére itt is kitérnék, mert egyszerűen nem tudok elmenni mellette, és szeretném, ha erről minden filos tudna. Nem jók. Nagyon nem. Tényleg már a toll is átüt a papiron, hát még a tűfilc vagy a csillámos tollak. De szerencsére ez egy könnyen kiküszöbölhető probléma. Méghozzá én teljes mértékben tudom ajánlani a Paper Dice lapokat. Nagyon, de nagyon nagy szeretettel. Egyszer sem szakadt meg a lap, pedig nyúzom rendesen, nem üt át rajta még a tűfilc sem, és a beosztása is sokkal jobb, mint a filós lapoknál. 

Miért szeretem:
 • Variálható benne minden. Rajzolhatsz, ha szeretnél, kivehetsz vagy betehetsz plusz lapokat, ha nem férsz el.
 • Ebben is tudsz különféle tracker-öket használni, hiszen csak egy pótlapot kell megrajzolnod és már kész is vagy. 
 • Itt is használhatsz washi tape-eket és matricákat, nagyon fel tudja dobni az egészet.
 • Ha paper dice lapokat rendelsz a kicsikédhez, akkor a napokhoz felirhatsz mindent, amit csak szeretnél. Tehát azt, hanyadika, milyen névnapok vannak akkor, rajzolhatsz is bele, kijelölheted, hogy ez valami nagyon fontos nap. 
 • Mindent megtehetsz benne, amit a Bujoban, csak annyi, hogy a heti és havi tervezőknél meg van rajzolva a táblázat, igy azzal már nem kell tökölni.
 • Tehetsz bele teljesen egyszerű, vagy éppen pontozott lapokat (veheted is vagy nyomtathatod is), amiben ugyan úgy meg tudod magadnak rajzolni a naptáradat, mintha bujoznál. Csak a tok marad "örök".
Miért nem szeretem:
 • Drága. Nagyon drága. A Bujo-s füzet sem a legolcsóbb, de azért ez még talán annál is drágább. Nekem megéri, de tény, hogy jobban örülnék, ha mondjuk fele ennyibe kerülne. De kiindulva abból, hogy a Paper Dice egy magyar cég, nagyon örülök, hogy őket támogathatom.
 • Ha nem találod meg azt a lapot, azt a felosztást, ami neked tetszik, akkor ugyan úgy nem lesz kényelmes benne vezetni a dolgokat. Nekem a Paper Dice bevállt, remélem még sok mindenkinek be fog. De ez is megoldható probléma, mert manapság nagyon sok ingyen letölthető sablon van a különféle méretű filókhoz.
Remélem tetszett nektek a bejegyzés! Ha nektek is van tapasztalatok ezzel a két naptárazási fajtával, kérlek irjátok meg.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók