About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Harminchetedik

||

Sziasztok, Mézik!
Húsz éves lettem én, meglepetés e költemény...
Hát igen, beléptem a második X-be... Kicsit még most sem fogom fel (vagyis, még nem is tudom, mert hamarabb irom meg ezt a bejegyzést, mint a szülinapom van). Mindig is koraérettnek gondoltam magamat, szóval annyira nem is érzem, hogy nekem most számokban kellene gondolkodnom. Lényeg, ami lényeg, hogy szeretnék a mai bejegyzésben megosztani veletek 20 dolgot, amit én a 20 évem alatt megtanultam.

 1. Légy kedves mindig és mindenkivel. Akkor is, ha ők ellenszenvesek veled szemben, mert hosszabb távon megérősebb lesz neked.
 2. Oszd be jó az idődet. Talán nem tűnik fontosnak, de ha számot vetsz egy héten vagy egy hónapban, hogy neked mennyi jó meg rossz, mennyi tevékeny és mennyi lustálkodással teli napod volt, sokkal jobb belegondolni abba, hogy minden nap tettél valami olyat, ami határozottan javitott az életminőségeden. Legyen ez akár csak annyi, hogy kitakaritottad a szobádat. 
 3. Engedd el azokat, akiket el kell. És igen, érezni fogod, hogy ki az, aki csak hátráltat az életben. 
 4. Ha szeretsz valamit, akkor csináld. Ne azt nézd, hogy a szüleid vagy a barátaid szerint hülyeség-e. Ha szereted, nem teszel magadnak és másnak rosszat azzal, hogy műveled ezt a tevékenységet (nekem a sminkelés az, amire mindenki azt mondja, hogy minek), akkor hajrá!
 5. Tölts elég időt egyedül. Mert mindenkinek szüksége van egy kis magányra, ha másért nem, hogy gondolkozzon.
 6. Fejleszd magad. És nem kifejezetten az iskolára gondolok, sőt, inkább nem arra. Nem arra, hogy a kötelező feladatokat megcsinálod, hanem önszorgalomból mondjuk nyelvet tanulsz, vagy ha már megvan a diplomád, elmész megcsinálni még egy szakot (én is ezt tervezem), mert miért ne? Jobb több lábon állni.
 7. Végezz önreflexiót. Nem mondom, hogy minden nap végén, vagy minden feladat után, de olyasmik után, amik tényleg fontosak (mint nekem most a tanitásaim), akkor nyugodtan. Akár egyedül, magadban, akár úgy, hogy leirod egy papirra, akár úgy, hogy valakivel beszélgetsz erről. De a fejlődéshez ez is elengedhetetlen, hiszen NEKED kell rájönnöd, ha hibázol.
 8. Nem baj, ha nincs sok barátod. Nekem összesen szerintem 4 olyan ember van a családomon kivül, akikben úgy ténylegesen meg is bizom és a barátaimnak tartom őket. De még mindig inkább legyen mellettem 4 ember igazán, mint 30 feleslegesen.
 9. Olykor megéri spórolni. Én a sminkeknél vettem ezt észre igazán. Igen, megéri akár a háromszorosát kifizetni, mert valóban a minőséget fizetem meg. Viszont az is fontos, hogy mielőtt valamiért pénzt adsz ki, azt tényleg próbáld ki, akár többször is, ne rögtön csapj le rá, amint meglátod.
 10. Valamit nagyon jól tudnak az indiaiak. Akár ha csak a meditációra vagy éppen a jógára gondolok. Megéri kipróbálni legalább egyszer - maximum nem fogsz észrevenni semmi különlegeset.
 11. Sirj. Nem leszel attól gyenge. Nem kifejezetten arra gondolok, hogy ha valaki megbánt akkor előtte kezdj el könnyeket potyogtatni, de ha egyedül vagy, és tényleg rád fér, akkor tedd meg. Meg fogsz utána könnyebbülni.
 12. Legyen legalább egy levelezőtársad. Mert igen, még a mai világban is van erre lehetőség. Én hihetetlenül örülök, hogy nekem kb. 12 éves korom óta folyamatosan van levelezőtársam, és igen, a legtöbbjükkel már találkoztam is, és remélem még jó sokszor fogunk. Amy <3
 13. Óvatosan a véleményekkel. Legyen véleményed, mondd is ki, de fontos, hogy tudd, kinek és mit lehet elmondani, vagy hol és mikor, mit megosztani.
 14. Szűrd meg a hireket. Gondolom egyértelmű, hogy egyik sajtó sem pártatlan (és most nem kifejezetten politikailag), és igen, rengeteg helyen vannak ferditések. Egyértelműen nem tudhat minden ember mindent, nem lehet képzett minden területen, de pont ezért elhinni sem feltétlen kell mindent, amit a hiradókban mondanak. Sőt, inkább semmit.
 15. Gondolkodj, mielőtt vásárolsz. Gondolok itt ételre, italra, vagy bármi egyéb luxus dologra. Kell az nekem? Meg fogom enni, vagy inkább holnap vegyem meg frissen? Biztos hasznát fogom venni? Fel fogom tudni venni a meglévő ruháimhoz?
 16. Attól, hogy bizonyos embereket nem feltétlen veszel észre a környezetedben, attól még ott vannak. A szülők is, a barátok is. És ezek a személyek azok, akikre tényleg érdemes támaszkodni.
 17. Bizz a megérzéseidben. A legtöbb esetben nem tévednek.
 18. Legyél objektiv. Mindig. Nézz meg több oldalról egy-egy eseményt, személyt, és csak az után vond le a konklúziót.
 19. Ha van lehetőséged, utazz. Akár belföldön, akár külföldön. Ismerj meg különféle kultúrákat, kapcsolódj ki.
 20. Legyél pozitiv és nézd meg a Titkot. A Titok c. film készitőinek lassan már fizetniük kellene nekem, annyit hirdetem őket... De tényleg érdemes legalább egyszer megnézni. Pozitivnak lenni meg aztán még jobban - vonzzunk be jó dolgokat az életünkbe. 

6 megjegyzés

 1. Annyira szeretem az ilyen bejegyzéseket! Még egyszer utólag is boldog szülinapot! <3
  Legközelebb Pesten jársz/jártok, most már tényleg beülünk valahova megünnepelni! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, drága <3 Ó, az szerintem pont a te szülinapod körül lesz, úgyhogy mindenképp :3

   Törlés
 2. Boldog Szülinapot! <3
  Öröm volt olvasni ezt a bejegyzést :)
  Puszi

  VálaszTörlés

Instagram

Rendszeres olvasók