About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Harminchatodik

||

Sziasztok, Mézik!
A Filofaxomat egy hónappal a használata után szerettem volna bemutatni nektek, mivel úgy éreztem, addigra elég sok tapasztalat összegyűlik róla. Igen ám, de idő közben egy teljes betétlap-cserén esett át a kicsikém, igy viszont átgondoltam ezt az egészet, és mégiscsak később szerettem volna beszélni róla. De akkor nézzük is, mik a tapasztalataim a gyűrűs kalendáriumommal.


Megéri a tokra egy kicsit többet költeni
Igen, nem olcsóság egy kalendárium, de úgy gondolom, megéri rá költeni. Megéri, mert nem egy évig fogod használni, hanem esetlegesen 10-15 évig is. Erről egyértelműen nem tudok még ennyire kiforrott véleményt alkotni, hiszen nem birtoklom 10 éve, de már most látszik rajta, hogy egy karcoláson kivül semmi baja nincs. Ami mellettem egy igen komoly feladat, hiszen mindig pakolgatom, a táskámba dobálom, sietek, hurciválom kézben, ledobom a padra... Tehát gyilkolom rendesen. Egy egyszerű naptár fél évet bir ki nálam, utána szó szerint szétesik. Ez viszont már két hónapja szenved velem, és a karcon kivül tényleg semmi problémám vele. Illetőleg, mivel több évre tervezel egy-egy ilyen tokkal, fontos, hogy tényleg olyat válassz, amit szivesen fogsz magaddal vinni, nem pedig spórolni 2-3000-t azon, hogy megvedd-e azt, ami jobban tetszik vagy sem. Igen, vedd meg, mert ha nem tetszik, nem fogod használni, akkor meg még nagyobb pénzkidobás.

Ne használj Filofaxos betétlapokat
Későbbiekben képet is látni fogtok, hogy miért ne. Én egy hónapig birtam azokkal a lapokkal. Maga az elrendezés egészen jó volt, illetve az is, hogy mindenféle nyelven ott volt, milyen nap is van, ami inkább csak érdekesség, mint fontos, illetve ami nekem kifejezetten tetszett, hogy a névnapokat is számon lehetett tartani. Igen ám, de összesen ennyi pozitivuma van. Annak ellenére, hogy kb. 4-5000 forint lenne egy éves csomag, borzalmas a minősége... Ha ezt nekem meg kellett volna vennem biztos, hogy kiakadok. Szörnyű. Az egy dolog, hogy a tűfilc átüt rajta mert nem erre van kitalálva elvileg, de hogy még a toll is! Felháboritó. Igen, megfogni kellemes. Kifejezetten kellemes selymes a tapintása, de inkább legyen érdesebb valamivel a felülete, semmint maszatolódjon rajta minden, és átüssön még egy toll vagy ceruza is. Emellett nekem még a matricák is folyamatosan feljöttek róla a "túlságosan selymes" tapintás miatt.

Paper Dice lapokat mindenkinek!

Mikor BeautyJunkie Magdi bemutatta a márkáját, már akkor megfogott. Egyrészt magyar, és amúgy is szeretem támogatni a magyar cégeket, de még a beosztás is kifejezetten tetszett. Erre váltottam le a Filofaxos lapokat kb. egy hónapja, és nem bántam meg. Ez sem olcsóbb, mint a Filó lapok, de lényegesen jobb. Ezekre már bátran lehet ragasztgatni, illetve tűfilccel is rajzolni, irni, mert nem üt át. Illetve, ami számomra még egy nagyon nagy pozitivum, hogy a márka anyukája, Magdi válaszol a kérdéseitekre, ha esetleg adódna. Facebookon van egy Filofaxos csoport, aminek ő is tagja, és eszméletlen kedves, segitőkész, bármivel fordulhatsz hozzá.
Beszélnék itt még a beosztásról is. Két lapon van egy hét, ami számomra a tökéletes elosztás. Illetve saját magadnak rakhatod össze a hónapokat, irhatod oda, hanyadika, milyen nap, esetleg még a névnapokat is, mert annak is bőven van elég hely. Ugyan az elosztás olyan, mint a filós lapoknál, mégis sokkal nagyobbnak érzem a helyet, ahova irkálhatok. A havi bontás is nagyon könnyen kezelhető, ezeket is saját magadnak kell összerakni, de ezeket a feladatokat én inkább kellemes munkának érzem, egyáltalán nem tehernek. Emellett pedig kapunk mellé napi tervezőket is, illetve feladat és jegyzetlapokat, amik ugyancsak fantasztikus minőségűek.


Légy kreativ!

Ugyan ez nem egy Bullet Journal, tehát nincs végtelen mennyiségű helyed rajzolgatni, diszitgetni, de azért mégis bőven akad. Sosem voltam az a nagy rajzolós, nem is igazán tudok, de rengeteg videót lehet találni, amik megmutatják, hogyan is tudsz nagyon szép rajzokat relativ egyszerűen megalkotni. Ezekhez a rajzokhoz egyébként én mindenképpen a Faber Castell Ecco Pigmentet ajánlanám. Nem olcsóság, de össze sem hasonlitható mondjuk egy Stabilós tűfilccel. Sokkal intenzivebb a szine, jobban siklik a papiron. 
Illetőleg én rengetegszer használok különféle washi tape-eket és matricákat is, szerintem nagyon fel tudják dobni az oldalakat. Én ezeket mindig Aliexpressről szoktam rendelni. Sok idő, de szerintem megéri várni rájuk, mert meseszép darabokat lehet ott találni. Kifejezetten jó minőségűek ezek.


És akkor lássuk is, én hogyan is használom a gyűrűs kalendáriumomat:


Mint láthatjátok, van egy kétoldalas éves tervező, ami nagyon letisztult, kifejezetten egyszerű. Illetve a hónapok előtt és után pontozott lapok vannak, igy könnyebb a különféle hónapokat elkülöniteni egymástól. Ilyen pl. a Filós lapoknál nincsen, pedig nagyon hasznosnak találom.


Mindegyik hónaphoz készitettem egy-egy elválasztó lapot, amiket KIK-ben beszerezhető kartonlapokból vágtam ki. Ennek a másik, fehér oldalára nyomtattam minden hónapra egy idézetet illetve a hónap nevét is. Ezeket pedig egy eltépett kartonra ragasztottam rá. Ezt az ötletet is YT-on találtam.


Minden idézet Walt Disney-től származik. Minden hónapban más és más különféle motiváló idézet egyébiránt.


Itt láthattok egy havi tervezőt, ez pont a januári. Nagyon szeretem, hogy ekkora helyem van. Én ide szoktam felirogatni a bejegyzéseket - szemléletesebb ez, mint a filofaxos havi tervező. Áttekinthetőbb, mikor is irtam és mit is irtam. Pontosabban, mikor is tettem ki az adott bejegyzést.


Kézitettem egy havi hangulat-térképet is. Nem szerettem volna olyat, aminél csak simán négyzeteket kell szinezni, valahogy ez jobban motivál arra, hogy minden nap beszinezzem a hangulatomtól függően. Ez éppen a februári, de minden hónapra szeretnék egy ilyet. Viszont ezzel kapcsolatban van egy kis észrevételem: sokkal szebb lenne, ha egymáshoz illő szineket használnék, nem olyanokat, amiket általában magamnál hordozok. De értelemszerűen ez márciusban már nem ilyen lesz.


Ezt az oldalt csak azért teszem közzé, mert szeretném szemléltetni, mennyire is pocsék minőségű a Filofaxos lap. Mert hogy a mood trackert még egy olyan papirra készitettem el. Soha többé, megjegyzem. Itt láthatjátok, mennyire is üt át a tűfilc... Szóval tényleg szánalmas, főleg annyi pénzért, amennyit elkérnek érte. Akkor már tényleg milliószor a Paper Dice. A másik oldalon pedig egy spórolási-lapot terveztem meg - igen, telefonra gyűjtök éppen. 

Remélem hasznosnak bizonyult ez a bejegyzés számotokra. Ti tervezitek, hogy beszereztek egy gyűrűs kalendáriumot? Ha esetleg már birtokoltok egyet, örülnék, ha ti is beszámolnátok a tapasztalataitokról! Segitsünk egymásnak. 

4 megjegyzés

 1. Szia!
  Decemberben nagyon gondolkodtam hogy beszerzek egyet, nézegettem lapokat, ötleteket, mindent, de aztán rájöttem hogy magamat ismerve talán csak két hónapig vezetnem rendesen, így talán nem éri meg nekem annyira. Viszont most újra kedvet kaptam :D
  Nagyon szép bejegyzés lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Örülök, hogy újra kedvet kaptál hozzá. :) Én is elgondolkoztam azon, hogy mi lesz, ha majd félúton abbahagyom a vezetését, vagy találok valami mást, de igazából engem már az is motivál, hogy ilyen drága volt. :'D Ergo, ha abba akarnám hagyni se fogom, mert tudom, hogy nem két forint, és ha már megvan, akkor igenis használni fogom. Mondjuk szerencsére még jele sincs annak, hogy "meguntam" volna a kicsikét. :D
   Köszönöm szépen. :3

   Törlés
 2. Jaj, a filofaxozás! Én is nagyon szeretem (bár nagyon szívesen kipróbálnám a bullet journalt is, csak annál aztán végképp attól félek, hogy félbe hagynám, azt meg utálnám). Január végén volt egy éve, hogy beruháztam én is egy gyűrűs kalendáriumra, és bár tavaly eléggé nyomin vezettem, idén azért jobban próbálgatom kihasználni. Rendeltem hozzá aliexpressről pontozott lapokat, és elkezdtem abból hónapkezdő lapokat csinálni, és már ennyi is feldob. Viszont ez a Paper Dice nekem tök új. Utána fogok nézni, köszi a tippet, Niki! :)
  Hajrá a további filofaxozáshoz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy te is szereted a gyűrűs kalendáriumozást :D Én kipróbáltam a bullet journalt is még ez előtt (lesz is majd bejegyzés róla), azt is szerettem végül is :) Én is rendeltem Alliról lapokat, csak pont előtte érkeztek meg a paper dice lapok, és ahhoz meg már olyan feleslegesek :/ Igazán nincs mit, remélem neked is beválik majd, ha rájuk teszed le a voksodat. :3
   Szép napot~

   Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók