About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Huszonkilencedik

||
Sziasztok, Mézik!
Az utóbbi pár évben sajnálatos módon nagyon keveset sikerült olvasnom. Nem szeretnék ebben a tekintetben magyarázkodni - még magamnak sem -, mert nemes egyszerűséggel nem volt hangulatom hozzá, nem volt olyan könyv a kezem között, ami úgy igazán meghozta volna a kedvemet az olvasásra. Pedig előtte a Két város regényét és végig imádtam, pedig ott 200 oldalon keresztül csak arrról van szó, hogy Párizs és London hogy néz ki. Tehát semmi kifejezett izgalom,  vagy történés, de mégis imádtam.
2017 második felében viszont sikerül több olyan könyvet is felfedeznem, amik nem kicsit hozták meg a kedvemet az olvasáshoz. Kezdjük rögtön Böszörményi Gyulával, akinek a Gergő és az álomfogók cimű könyve valami hihetetlenül meggyőző volt. Épp ezért utána néztem az irónak, és több olyan könyvet is találtam, amiket én 2018-ban el szeretnék olvasni. De nem csak Böszörményitől találtam köteteket - ezeket szeretném most veletek megosztani.Diana Gabaldon - Outlander sorozat
A sorozatot imádtam... Az első kötetet (a felét, hogy pontositsak, mert még csak ott tartok) imádtam, tehát nem kérdés az, hogy mindenképpen szeretném beszerezni a további köteteket is. Mondjuk nem igazán meglepő a történet, mivel már láttam a sorozatot, és meglepően könyvhűre sikeredett, de ettől eltekintve is kifejezetten érdekes és izgalmas olvasmány. 

Böszörményi Gyula - Leányrablás Budapesten
Böszörményitől nem csak ez a könyv érdekel, hanem... nos, őszintén szólva az összes regénye. Engem nagyon lenyűgözött az a könyv, amit olvastam tőle (Gergő és az álomfogók), de nem csak az izgalmas történet miatt, hanem a stilus miatt is. Nem szeretem, ha gy iró nem tud irni. És igenis, vannak ilyenek, kár lenne tagadni és sajnos mostanság egyre több. És nem arról beszélek, hogy ilyen történetet  már irtak, hanem egyszerűen nincs stilusuk. Na, Böszörményinek van, mégpedig olyan, amit egyszerűen imádok.

Oravecz Nóra - Van egy ötletem
Oravecz Nóráról már elég sokat hallottam, idézeteket is gyakran lát tőle az ember. Citatum is tele van vele. Mindenesetre eddig engem nem nyűgözött le különösebben, de ez a könyvcim igencsak megtetszett. Különösen azért, mert igen, szeretnék a későbbiekben vállalkozást is csinálni, ha esetleg oda jutok. Illetve úgy gondolom, 20 évesen ideje lenne végre önfejlesztő könyveket is a kezembe venni. Nos, valami hasonlót várok tőle is.

Meik Wiking - Hygge
Avagy a dán életérzés. Nos, ezt is hasonló indittatásból gondoltam, mint az Oravecz Nóra-könyvet. Önfejlesztés, boldog élet titka és a többi. Én még nem kifejezetten hallottam, hogy a dánok milyen boldogak lennének, de bizonyára azok, ha már egyszer könyvet irtak erről. Egy kis boldogság pedig senkinek sem árt, nemde?

Cassandra Clare - Mennyei tűz városa
Hatalmas kedvencem volt még pár éve Cassie Clare. Kb. abban az időben követtem nagyon a hölgy munkásságát, amikor megjelent az Árnyvadászok cimű film. Akkoriban viszont mindent elolvastam tőle. Sajnos a végső rész az Árnyvadászok sorozatból eddig még nem került a kezeim közé, de úgy érzem, illene már kb. 3 év után elolvasnom a befejezést.

Hommonay Gergely - Puszi, Erzsi!
Még tavaly tavasszal került a kezembe az egyik könyvesboltban. Igen, egyértelműen a cim és a boritó volt az, ami igazán megfogott, aztán pedig csak úgy belelapoztam, és már ott volt egy olyan poén, ami után azt mondtam a páromnak, hogy oké, nekem ezt el KELL egyszer olvasnom. Ahogy láttam egyébként ennek a könyvnek folytatása is van, úgyhogy az is benne van ebben a listában. Feltéve, ha a Puszi, Erzsi! tetszeni fog, de kétlem, hogy ne igy lenne.

Nektek is van listátok olyan könyvekről, amiket szeretnétek elolvasni 2018-ban? 

2 megjegyzés

  1. Most fejeztem be a Van egy ötletem című könyvet. Nekem nem igazán tetszett, nem azt adta, amit ígér. Leginkább Nóra sikereiről szól,általánosságban elmondja hogy legyél kitartó és egyedi,valamint építs kapcsolatokat. Hogyha igazán önfejlesztésre vagy vállalkozáshoz vágysz tanácsokra,akkor nem ez lesz a te könyved.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejh, én is ettől tartottam... Igazság szerint Nóra alapvetően sosem érdekelt, ez a könyv is inkább tényleg csak az igéretek alapján tűnt vonzónak. De köszönöm, hogy leirtad a véleményedet, mindenképpen megfontolom. :)

      Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók