About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Harmincnegyedik

||
Sziasztok, Mézik!
Egy korábbi bejegyzésemben emlitettem, hogy mostanság sikerül megint visszatérnem saját magamhoz, megtalálni az igazi Nikit. Tehát, úgy a belső békémet. Szeretném most megosztani veletek, hogy szerintem mi is a boldog élet titka - 7+1. Ha van kedvetek, tartsatok velem!


  1. Az első, és szerintem a legfontosabb dolog az, hogy oszd be az idődet. Sokan szokták mondani, hogy amire akarsz, arra van időd, és én ezzel teljes mértékben egyet is értek. Nekem munka mellett is mindig volt időm a barátaimra és a páromra is, csak jól kell összehozni. Nekem hatalmas segitség ebben a gyűrűs kalendáriumom, de egyébként régebben a Bullet Journalom is és az egyszerű naptárak is jó szolgálatot tettek. De ha valaki meg tudja jegyezni az összes teendőjét fejben, akkor igazság szerint még naptárazni sem kell. 
  2. Legyen időd magadra. Tehát tarts én-napot, én-órát, értitek... A lényeg az, hogy kapcsolj ki mindenféle kütyüt, ami a környezetedben van, és csak gondolkozz, irj naplót/blogot, vagy csak töprengj dolgokon, meditálj. Ami csak jól esik. Nekem az én-napokra vannak időzitve a hosszas kádas fürdők, olvasás, arcmaszkok, fátyolmaszkok feltevése, sminkelgetés csak úgy, körömfestés. De ha te sorozatokat szeretsz ilyenkor nézni, akkor sorozatozz, filmezz, rajzolj, akármi! Csak az a lényeg, hogy ne hagyd, hogy ebbe az időbe belekontárkodjon valaki, illetve a telefonod. Ha én-idő, akkor magaddal foglalkozz és a lelkeddel.
  3. Az életben történnek negativ dolgok. Olykor egész sok egyszerre. Ha ezt elfogadod, de tudod, hogy a másnap, másik héten már rendben lesz, akkor a negativ dolgokhoz sem fogsz olyan rosszul állni. Megoldod és kész. Sosem értettem, mikor pár filmben, könyvben azt mondják, hogy ne vegyél tudomást a rossz dolgokról. Miért ne? Az is az életed, a többi ember része. Én csupán annyit mondok, hogy ezek mellett lásd meg a jót, mert abból még több van! Ha esik a hó, ne azt lásd, hogy ebből latyak lesz meg undi az idő meg hideg van - milyen szépek lesznek a fák, a háztetők, lehet menni szánkózni vagy csak hógolyózni. Sokkal jobban megy a nap, ha igy állsz hozzá, nem igaz?
  4. Üsd el a szabadidődet hasznosan. Természetesen azért szabadidő, hogy ne dolgozz, ne tanulj, csak legyél és pihenj, de az sem mindegy, hogy azt a fél-egy órát azzal töltöd, hogy a Facebookon lógsz és olykor értelmetlen dolgokat nézegetsz, vagy azzal, hogy mondjuk vegyél egy meleg fürdőt és kellemesen ellazulj. Vagy éppen szinezz. Én már kiskoromban is nagyon szerettem szinezni, sokkal jobban, mint rajzolni, és ez a szeretet a mai napig megmaradt. Akár hiszitek, akár nem, a felnőtt szinezők (engem legalábbis) hihetetlenül le tudnak nyugtatni! De ha már nem is akarsz venni egy kész kis szinezőkönyvet rohadtdrágán (ha én nem kaptam volna, tuti nem adtam volna ki ennyi pénzt rá, amennyit a könyvesboltok elkérnek érte), akkor nyomtathatsz is magadnak, mert a végeredmény ugyan az.
  5. Meditáció. Ezt is emlitettem egy korábbi bejegyzésemben. Ahogy azt is, hogy nagyon jó hatással van rám. Még mostanság is nagyon sokszor végzek különféle meditációkat, és bátran ajánlom ezt mindenkinek. Felesleges 15-30 percnek fog tűnni, mert én is ezt gondoltam róla, sokkal inkább irtam helyette egy bejegyzést vagy hasonló, de egyszerűen most már szüksége is van a szervezetemnek erre. Sokkal jobb a kedvem, a közérzetem utána, nyugodt vagyok és meglepő, de nagyon sok ihletet kapok pl. blogbejegyzésekhez is ezt követően. (Viszont ha hallgatsz meditációs zenét, akkor ne hagyd abba a közepén, mert borzasztóan megfájdul tőle a fejed. Nekem legalábbis kétszer történt meg, mindkétszer olyan iszonyatosan éreztem magam utána, hogy újrakezdtem a zenét. Utána jobb.)
  6. Legyél olyan emberekkel, akiket szeretsz. Gondolok itt akár a családra, barátokra, a párodra. Borzasztó belegondolni, de sajnos tényleg megesik, hogy van olyan családtagja az embernek, aki csak lehúz, csak negativ dolgokat mond... Nos, az ilyeneket el kell engedni. Nem szabad, hogy ők legyen többségben. 
  7. Olvass önfejlesztő könyveket. Jómagam idén szeretnék a könyvolvasásra és különösen az önfejlesztő könyvekre is odafigyelni. Emellett természetesen a szórakoztató irodalomról sem szeretnék lemondani, de most érzem magamat késznek ahhoz, hogy az ilyesfajta könyvek bogarászásába belekezdjek. Kifejezetten irókat, könyveket most még nem tudok ajánlani, de ha nektek van ilyen, akkor bátran osszátok meg itt, kommentben! Mindenesetre, ha már elolvastam pár ilyet, mindenképpen szeretnék egy összefoglalót irni belőlük.
És végezetül, amolyan +1 mód, hogyan tedd boldogabbá az életedet. Nézd meg a Titkot. Nem viccelek, ez szerintem egy olyan film, amit minden embernek minimum egyszer látnia kell. Én párommal való találkozásom előtt néztem meg, és mondanom sem kell, hogy azóta megváltozott az egész életem. Ha nincs a Titok, akkor talán most nem lennék együtt a párommal, nem arra a szakra járnék, ahova, és talán még a blog sem született volna meg, nem hogy ez a bejegyzés. Ha boldogtalannak, kedvtelennek, elveszettnek érzem magam, mindig ehhez a filmhez térek vissza. Akár csak szemelvényeket is érdemes lehet kiemelni a filmből, de természetesen akkor nyer teljes értelmet, ha az egészet egyben megnézed. 

Nektek vannak ilyen bevált módszereitek, hogy jobb legyen a napotok, boldogabb legyen az életetek? Osszátrok meg velem, ha gondoljátok!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók