About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Harmincadik

||
Sziasztok, Mézik!
Nem szeretnék semmiképp sem mitkaptamkarácsonyra bejegyzést csinálni, mert... mert nem. Én magam szeretek ilyeneket olvasgatni, vagy videókat nézni erről, de az, hogy én megosszam az nekem nem. Ebben a bejegyzésben ugyan egy olyan ecsetkészletről lesz szó, amit a szüleimtől kaptam, amiért őrülten hálás vagyok és sosem fogom nekik tudni megköszönni azt, hogy támogatnak ebben az egész sminkelős dologban... De úgy gondolom, hogy ha már egyszer "bjúti-blog" is lett eme kis szépségből, beszélnem KELL erről a készletről.
A legelső próbálkozásom az ecsetekkel egyértelműen arra vezetett, hogy kemény 500 forintért megvásároltam magamnak Aliexpress-ről egy szemre való készletet. Nem, nem voltak jók, kemények voltak a szálai, szintetikusak természetesen. Viszont el nem tudjátok képzelni, hogy ennek a készletnek én mennyire örültem, mikor kézhez kaptam őket!
Viszont mindig is tudtam, hogy a szép munkának nem csak az a követelménye, hogy minőségi szemhéjfestékeket, egyéb dolgokat használjunk, hanem az ecsetek is. Pont ezért megleptem magamat még tavaly május környékén két darab Morphe ecsettel, amiket a mai napig imádok. Akkor jöttem rá igazán, mikor őket elkezdtem használni, hogy igen, nem kell ahhoz nekem szalon, hogy minőségi ecsetekbe fektessek be, mert a magam sminkelése során sem mindegy, hogy mit használok.
Igy tehát elkezdtem körülnézni a piacon, hogy mégis mi lenne nekem a tökéletes megoldás. Igen, először Morphe ecseteket szerettem volna kipróbálni, hiszen azokkal van már tapasztalatom, a ZOEVA-val pedig még semmi. Ugyanakkor természetesen engem is megvettek kilóra a dizájnnal illetve a reklámjaival, meg annyira tökéletesen látszik már a honlapjukon is az, hogy te bizony a pénzedért minőséget is fogsz kapni, hogy bedőltem. Bedőltem, már csak azért is, mert Zoella is sminkel, csak nem csinál borzalmat. Emellett természetesen krémmánián is utána néztem, külföldi fórumokon kérdezősködtem, hogy megéri-e vagy sem, és végül úgy voltam vele, hogy jó, erre megéri félretenni. Szerencsére végül a szüleimtől megkaptam - tényleg nem tudom elégszer megköszönni, nagyon sokat jelent nekem.

Viszont akkor térjünk rá a lényegre: az ecsetekre. Az én készletemben 12 darab szemrevaló ecset található. Tudni kell a márkáról, hogy Cruelty Free, tehát nem tesztel állatokon. Viszont az ecsetei (nem véletlenül) kecskeszőrből készülnek. Viszont itt hozzá kell tennem, hogy bármennyire is piac, és bármennyire lehet megkérdőjelezni ilyenkor a CF meg vegán dolgokat, és bár nem tudom nektek biztosra mondani, de én nem hinném, hogy Zoella engedné azt, hogy azokat a megnyirt állatokat bántsák, vagy rossz körülmények között tartsák. Pont ezért is mertem megrendelni én is.
De most már ennyi bevezetés után lássuk, milyen ecsetek is találhatóak a szettben:


228 - Luxe Crease: Mélyitővonalban szoktam dolgozni vele, leginkább halvány szinekkel, amikkel annyira nem kell koncentráltan mondjuk a külső V-be helyezni. Emellett pedig szeretem még csak simán, ezzel a tiszta ecsettel elsatirozni a széleket. Nem túl tömött a feje, úgyhogy erre a célra tökéletes.
227 - Luxe Soft Definer: Picit lapos, picit pufi, picit satir. Nagyon kedvelem minden célra. Leginkább mondjuk satirozni szeretek vele, de ha lapos ecsetként "kell" használnom, az sem okoz gondot, illetve az sem, ha a mélyitővonalba kell a szineket felapplikálnom. 


230 - Luxe Pencil: Leginkább az alsó vizvonal körül szeretek ezzel szint felvinni, illetve satirozgatni. Emellett belső szemzug kivilágositásához is egy remek választás. Picike, tömött, precizen lehet vele dolgozni.
231 - Luxe Petit Crease: Mint ahogy a neve is utal rá, a mélyitővonalban szoktam ezzel leginkább babrálni, méghozzá akkor, amikor a sötétitő szint szeretné felvinni és satirozgatni. Külső V-nél a szinek felvitelénél csak és kizárólag ezt használom.226 - Smudget: Ez is többfunkciós az én számomra. Szoktam vele az egész szemhéjamra szint felvinni (általában fényeset, azt pedig MAC Fix+ segitségével), illetve az alsó szempillatőnél szint felapplikálni. Ezzel satirozgatni sosem, és szerntem lehetetlen is.
315 - Fine Liner: Az elvileg tökéletes tusvonal húzó ecset. Mint tudjátok, nem igazán használok tust, ha pedig mégis, akkor csakis filceset. Viszont még egy leárazás alkalmával beszereztem egy Rimmel tégelyes tust is, hogy hátha majd ezzel megszeretem - hát nem... Az ecset egyébként mindegy neki, alapvetően borzasztón kemény ahhoz az állaga, hogy bármi szépet lehessen vele alkotni. Mindenesetre, ha szeretném a tégelyes tusokat, akkor valószinűleg ezzel dolgoznék.


142 - Concealer buffer: Elméletileg korrektor eldolgozására ajánlják, viszont én erre nem igazán szeretem használni (arra a legtökéletesebb a sminkszivacs még mindig), ellenben a mélyitővonalban satirozni ezzel imádok. Valami tökéletesen lehet vele a szineket összemosni.
322 - Brow Line: Por állagú szemöldökfestékekhez remek lehet ez az ecset. Én is leginkább azt szeretem ezzel az ecsettel felvinni. Viszont mostanság teljes mértékben átálltam az Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade-jára és már csak azt használom (mivel tökéletes). Azzal is elmegy, de egy másik ecset sokkal kényelmesebb, ha már egyszer pomade-állagú szemöldökformázót használ a ember.


224 - Luxe Defined Crease: Leginkább akkor szoktam használni ezt a satirozó ecsetet, amikor nem akarok kifejezett intenzitást, de azért mégiscsak szeretnék valami szint felvinni a mélyitővonalamba. Leginkább ezt is a sötétebb szineknél szoktam alkalmazni.
237 - Detail Shader: Sajnálom, hogy ennyire kis pici a feje... Mindenesetre, Fix+-al szoktam ezt is befújni, mielőtt a szineket felveszem rá, de mire az egész szemhéjamat beszinezem ezzel eltelik egy óra. Pont ezért inkább csak akkor használom, ha a többi ecsetem koszos, vagy pedig a belső szemzugom kivilágositására. Arra viszont tökéletes. 


317 - Wing Liner: Ezzel is megpróbáltam tusvonalat húzni, de egyértelműen nem lett az igazi az állag miatt. Viszont, ha normális tust sikerülne vennem, és rászánnám magam a tégelyes tusok használatára, akkor ez is egy remek alternativa. Emellett amire én használom, az maga a szemöldököm "megrajzolása". Sokkal precizebben tudok ezzel dolgozni, mint a szemöldökecsettel. Emellett pedig még a fekete szemfestékbe szoktam ezzel az ecsettel belenyúlni, és mintha tusvonalat húznék, csak por állagú termékkel és cicafarok nélkül. 
234 - Luxe Smoky Shader: A legtökéletesebb lapos ecset, amivel valaha találkoztam. Tökéletesen lehet vele dolgozni, precizen, de mégis relativ gyorsan lehet vele végezni. Természetesen erre is szoktam használni a Fix+-t (mint mindenre), de azzal valami álom.

Összességében: 
Az ecsetek mesések, mindegyik nagyon puha. A pufi ecsetek között van olyan, ami tömött van, ami kevésbé, de ezért is tökéletes a készlet, mert mindent meg lehet oldani egy szettel. A "Luxe" névvel ellátott ecsetek készültek egyébként kecskeszőrből, a többi pedig szintetikus. Minőségérzetük nagyon is van - már csak azért is, mert rendkivül nehezek. Egyébként méretüket tekintve mindegyik kézre áll, és körülbelül egy toll méretével egyezik meg. 
MAC Fix+-t minden egyes esetben használok, ha fényes szineket veszek fel ecsetre, de ez nem azt jelenti, hogy amúgy nem lenne jó maga az ecset. Egyszerűen csak szeretem, mikor a fényes szin "fólia hatású", és azt csak igy tudom elérni. Erre egyébként olcsóbb (és Cruelty Free) megoldások is vannak, mint mondjuk egy egyszerű patikában kapható termálvizes spray is, illetve már a Rival de Loop-nak is láttam, illetve talán Baleánál is. 
Nagyon örülök, hogy hozzájuthattam ezekhez az ecsetekhez, és ami azt illeti, biztos, hogy fogok még ZOEVA-éktól ecsetet is venni, nem csak palettát. Őszintén szólva arcra való ecseteim még nem igazán vannak (sőt, egyetlen egyet birtoklok), úgyhogy az lesz a következő áldozatom valószinűleg. Kiváncsi vagyok, hogy az arcra való ecsetek is ilyen jók-e, bár nem látom értelmét kételkedni a minőségben. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók