About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Huszonötödik

||
Sziasztok, Mézik!
Ez a bejegyzés elsősorban a bloggerekhez fog szólni, hiszen egy olyan problémát vesézek majd ki benne, ami minket érint a legjobban. Ugyanakkor ebben is lesz egyértelműen miértek kibeszélése, ami viszont már bárkinek szólhat, mert véleményem szerint ezt ha megfigyeljük magunkon, mindenkit érint.
Nem tudom, Ti, bloggerek, észrevettétek-e, de sokkal, de tényleg rengeteget esett az olvasottság. Most ne menjünk bele a Gportál vs. Blogspot dologba, mert egyáltalán nem erről van szó. Nem mondom, hogy nincs köze pl. az én költözésemnek ahhoz, hogy megcsappant valamennyivel az olvasottságom, de igazság szerint már GP-n is észrevettem azt, hogy lehet, hogy napi szinten 70-80 látogatóm volt, de örültem, ha kéthetente egy véleményt, egy chates üzenetet kaptam. És ahogy nézegetem a különféle, általam kedvelt blogokat, ott is ezt veszem észre. Ki tudja, hogy abból a mennyiségű látogatóból mennyi valójában csak bot, nem pedig való ember? Ebbe nem szeretnék belemenni, mert igazság szerint fogalmam sincs, hogy ez mennyire lehetséges, mennyire nem, de az biztos, hogy aki már több éve (akár 4-5, mint én) szerkeszt egy felületet, az észrevette, hogy valami nem ugyan olyan már.
Igen, elsősorban azt szeretném elérni ezzel a bejegyzéssel, hogy ha már mások, mi, bloggerek legyünk annyi tisztelettel a másik felé, hogy irunk pár kedves szót, ha mást nem, annyit, hogy elolvastam a bejegyzésedet, jó lett. Tényleg nem kell nagy dologra gondolni, de mennyire jól tud esni, nem igaz? Hogy végre látod, hogy van értelme dolgozni. Igen, bármennyire is mondja mindenki, hogy ez egy hobbi, mert igenis az is lehet, de ettől függetlenül azért fontos az, hogy kapjunk visszajelzést, hogy igen, tényleg jól csinálod! Van motivációd. 
Régen voltak a cserék. Most is vannak. Csakhogy régen a csere nem csak annyiból állt, hogy kitettem egy képet, vagy egy linkelt nevet, és akkor na most mi cserék vagyunk. Nem. Arról szólt, hogy amint időd engedte, de úgy hetente egyszer általában hagytál magad után nyomot a cseréknél, ha mást nem, tényleg csak egy rövid mondatot akár chatben, akár vendégkönyvben. És természetese ez oda-vissza történt. Karácsonykor MINDEN ESETBEN MINDENKI köszöntötte a másikat. És minden egyes ünnepkor, megjegyzem. Ezt szerintem vissza lehetne hozni. Ha másért nem, önzésből mert egy chatben irt üzenetet, linkelt névvel mások is elolvashattak, és feljöhettek a te blogodra is. 
Tudjátok, ezt a bejegyzést legfőképpen a miértekért hoztam létre (csak közben megihletődtem). Igen, magyarázható ez az egész nemolvasokblogot-effektus azzal, hogy az emberek már csak Youtube videókat néznek, mert annál kevésbé kell figyelni, illetve közben tudsz mást is csinálni, mondjuk megkeresni a következő videót, amit meg akarsz nézni, esetleg ruhákat nézegetni különféle webshopokban, facebookozni, és a többi. Igen, mert mig olvasol egy bejegyzést, addig a betűket hangokká kell alakitanod fejben, a hangokból egy szót, mondatot kell megértened, majd dekódolni, hogy na ezzel most mit is akart mondani, esetlegesen képekhez kötni a szavakat. Különösen beauty témás blogoknál észrevehető, hogy egy idő után szinte "muszáj" YT csatornát létrehozni, mert akkor "senki" vagy a szakmádban. Szerintem ez borzalmas. Nehogy egy kicsit is fejlődjön a helyesirás, meg a szókincs. Mindegy, siralmasnak tartom, hogy manapság kötelező YT csatornát létrehozni, borzasztónak tartom, hogy olyan bloggereket is bloggerként tartanak számon, akik irnak évi 2 bejegyzést, és elveszik a lehetőséget a VALÓDI bloggerektől, holott ők már inkább videósok. Nem. Ne mérjük össze a kettőt mert egyértelműen sokkal könnyebb valamit úgy elmagyarázni, hogy millió egy szögből felveszed kamerával, könnyebben meg tudod mutatni egy terméknek az állagát. Illetve ne is beszéljünk arról, hogy mennyi pénzbe kerül. Nem mindenki teheti meg, hogy beszerez egy jó minőségű kamerát, vagy különféle fényeket. És egyszerűen elborzasztónak tartom, hogy blogger versenyeken folyamatosan olyanok nyernek, akiknek Youtube csatornájuk is van. Nem lehetne ezt esetleg külön szedni, hogy értelme is legyen?
No, végezetül tényleg szeretnék minden bloggert arra kérni, hogy legyük tekintettel a társainkra, és igenis kezdjük el MI, hogy hozzászólunk a bejegyzésekhez, vagy boldog karácsonyt kivánunk a másiknak. Ha tényleg összeszedjük magunkat, akkor tényleg elérhetjük azt is, hogy végre ne csak a Youtube-osok árnyékában éljünk. Elhiszem, hogy nincs ideje az embereknek... De egy kis kedvesség nem kerül többe 5-10 percnél, amire szerintem egy héten egyszer igazán lehetne szánni.
Ti mit gondoltok erről? 

22 megjegyzés

 1. Csak azért se Facebookon kommentelek :D

  Most, hogy ezt megírtad, totális más szemszögből nézem ezt a helyzetet, mert valahogy a blogger életmódot sose tudtam egy vloggerével összekapcsolni. Lehet, hogy egyikből kialakul egy másik, de szerintem a vloggerkedés nagyon felhígult, sokszor olyanok is blogolnak, akiknek egyáltalán nem kellene... meg nekem idáig kevés olyan vlogger akadt, akinek érdekelnek a videói, és most nem a híresebbekre gondolok, hanem ilyen kis "átlag"emberekre.
  Néha én is szomorúan nézek fel a saját blogomra, hogy se egy komment, se egy visszajelzés, hogy tetszett a rovatom. Megint az az érzésem van, hogy feleslegesen írok, mert a kutyát nem érdekli.

  Egyetértek veled, hogy ezt nem egy embernek kell akarnia, hogy ne a YT-nép árnyékában éljünk, de ez így ketten kevés...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólásodat :) Igen, ketten kevesek, de remélem, másoknak is átjön majd az üzenet :D

   Törlés
 2. Szia!!! Mostanában én is pont ilyen helyzetbe vagyok, a blogommal kapcsolatba. Őszintén megmondva, sosem hittem, hogy egy napon a bezáráson/ abbahagyáson fogok gondolkozni, viszont egyre jobban érlelődik ez bennem. Mi legyen mégis a motiváció ha sosem kapunk semmit?? Mindenesetre sok sikert kívánok neked a blogolásba még! :). Puszi Andrea

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, drága, nehogy abbahagyd! Tényleg, tudom, hogy jól irsz és szereted csinálni. Remélem, hogy át fogod ezt gondolni és végül folytatod az irást, nagyon nem örülnék, ha egy ilyen csupasziv lány abbahagyná az irást :(

   Törlés
 3. Nem akarok izé lenni, de valszeg olyan lesz :D
  Az a baj hogy blogot szinte már csak bloggerek olvasnak, akik lényegében lehetnek akármekkora barátok valamilyen szinten vetélytársak, így basic internet user szempontjából pedig főleg. Nagyon sok bloggertársam van amiknek tetszett egy írása, de se időm se kedvem leírni a véleményemet, mert csak véleményt írok, és azt általában nem 5-10 perc, hanem 15 kb bejegyzésenként. Most spammelhetném mindenkinek hogy "Jaj de jó volt olvasni" gondolom ez is jobb érzés, de én ilyenkor botnak érzem magam, nem tudom nekem ez olyan hogyha már egyszer írok valamit akkor megfogalmazom a véleményem. Ezt megsúgom hogy egy nagyon randomfaktoron múlik hogy kinél hagyok értelmetlen kiselőadást és kinél nem, azon hogy egyáltalán van-e rá kedvem.
  Itt kicsit reflektálnék arra a részre hogy a bloggereket bloggerek olvassák, a bejegyzések nyomós többsége ami egy tipp vagy egy ajánló, az szintén egy másik blogger képernyőjén fog kikötni, aki nem fogja úgy feldolgozni mint egy basic user, nem feltétlenül azokat az információkat szűri ki amiket te át akarsz adni, hogy ez meg ez milyen jó cucc, próbáljátok ki. Teljesen más szempontokat tart szem előtt amikor egy bejegyzést olvas, inkább tanul belőle, és ötletet merít, nem feltétlenül megfogadja azt. Bár minden blogger valahol magánember, mégis két nagyon különböző szemszög, hiába vannak átfedések. A bloggerek alapvetően a közemberekhez szólnának és nem egymáshoz. Abszolút támogatok minden egyesülést, de szerintem nem a másiktól kell várni a pozitív visszajelzést, hanem attól akikek valóban címzed a bejegyzéseidet.
  A vloggeres dologra nem térnék ki, messze élem a kis netes világomat a yt-től, maximum filmeket nézek és rajzos tutorialokat :D
  Bocsánat ha nem volt sok értelme.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már hogy ne lett volna értelme :D
   Igazság szerint egyet értek abban, hogy legtöbben más bloggerek olvasnak mindenkit, de viszont azt szeretném kijelenteni, nehogy a végén ezt gondolja bárki is: ezzel a bejegyzésemmel NEM azt akarom elérni, hogy az én nézettségem, hozzászólóim száma gyarapodjon. A legnagyobb célom az, hogy legyen időnk egymásra, ha már csak a mi kis blogger közösségünkben is, de legyen. Régen is volt. De ez addig nem fog megoldódni, amig mindenki magának akar csak olvasókat, de ő maga nem tesz. Csak itt sajnos már azt vettem észre, hogy az is kevés, mert mig régen ha irtál valakihez, az visszanézett hozzád is és ő is olvasgatott nálad, aztán hagyott nyomot. És persze, nem könnyű kommentelni, de valahogy csak vissza lehet hozni ezt az egészet :) Ha régen ment akkor szerintem most sem lehetetlen. :D Nem mondom, hogy nem idő, mert de, amit persze valamitől el kell vonni, de ha heti egy-két kommentet vállalna mindenki, akkor már sokat haladna ez az egész :)
   Köszönöm a kommentedet :3

   Törlés
 4. Én is egyetértek veled, változtatni kellene ezen, mert így rendesen veszíthet a közösség a létszámból előbb-utóbb. Magamra is értem mindezt, nem akarok képmutató lenni, nekem is aktívabbnak kell lennem e téren. Sokkal többet kell hozzászólni, hogy legyen élet és mások is kedvet kapjanak hozzá. ^^ Valóban rengeteget ad az írónak az, hogy az olvasó pötyög valami visszajelzést neki. Dienah is írta, hogy leginkább már tényleg csak bloggerek olvasnak bloggereket és szintén ők írnak hozzá véleményt. Én is ezt látom. A blogolás egy vice versa dologgá nőtte ki magát. Mindegy, erősíteni kell a közösségi életet és akkor nem lesz itt semmi baj. Régen is így mentek a dolgok, most sincsen másképp szerintem ez. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És nem is lenne azzal semmi baj, ha csak egymást olvasná az emberek meg kommentelnének egymáshoz. :D Tényleg igaz, hogy régen is igy volt, és én akkor sem nagyon vettem észre azt, hogy kifejezetten nembloggerek irtak volna hozzám. Szóval igen, tényleg a mi dolgunk lenne javitani ezen a felálláson :)

   Törlés
 5. Azt hiszem nagyon nem kell bőven kifejtenem a véleményem ,mert fentebb a többiek elmondták, amit én is gondolok. Sajnos teljesen igazad van ebben, sőt. Tényleg a bloggerek közössége követi csak egymást, aminek természetesen nem így kell lennie. Nem mondom, hogy némelyik vlog nem jó, de szinte az összes egy kaptafa. Remélem ez változik a közeljövőben, mert nekünk mi a legnagyobb motiváció? Ha visszajelzést kapunk és látogatókat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem nem is kifejezetten a vloggerekkel van bajom - csinálják, én kifejezetten szeretek magyarok közül is sok mindenkit. Meg ők is tudnak olyan értékeket képviselni, ami fontos. Csak attól még hogy vannak videósok, vagyunk mi is. És nem kéne egy cimke alá venni minket, mert egyértelműen sosem fogunk tudni milliós tömegekhez szólni, mert manapság tényleg nem igazán olvasnak az embere. Ami hiba, de ez már személyes vélemény :D És igen, a visszajelzésekre szerettem volna kihegyezni a bejegyzést, hogy legyen egy kis időnk egymásra :)

   Törlés
 6. Én régen, haha, tavaly inkább rengeteg vloggert követtwm. Mára ez a létszám kb 4re csökkent. Számomra unalmasak és én, aki egyébként utál olvasni mégis inkább a blogot választom, ha valami érdekel. Megértem azokat, akik inkább hallgatják az embert, de olvashatnámak is. Na minndegy. A fentebb kommentelőknél többet nem tudok írni. Össze kell jobban nekünk is fognunk. Kommentelni kell, ha már más nem, legalább mi tartsunk össze. Hátha azzal ösztönzünk másokat is. És ezzel magamat is fel kell ráznom, mert a kommentelés néna nekem is nehezemre esik.

  Köszi ezt a bejegyzést, szerintem havonta szükségünk lenne egy ilyense xd ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én még most is :D Én szeretem nézni őket, csak azzal is tisztában kellene mindenkinek lennie, hogy nem csak belőlük áll a világ. Meg ne az a megoldás, hogy ha nem megy a blog annyira, hogy mondjuk terméktesztekre kajanak emberkék cuccokat, akkor átmenjenek youtube-ra.
   Igen, örülnék, ha összefognánk és tényleg egy olyan közösség lennénk, amilyenek lenni akarunk :D
   Én köszönöm a kommentet, drága! :)

   Törlés
  2. Hát igen.. a pénzsóvárgás, az ingyen cuccok, mindenkinek jól jönnek. És persze vannak olyan emberek, akik erre hajaznak. A bezárás és a menekülés máshová sem megoldás, össze kell tartanunk és sose adjuk fel! <- Ez a megoldás! ^^.

   U.i.: bocsi a helyesírásért, az előzőt telóról írtam :D

   Törlés
  3. Szerintem butaság olyat kijelenteni, hogy mi nem akarunk pénzt keresni a hobbinkkal, mert ki nem akar? :D De vannak olyan esetek amiken csak nézek, de hát ez van. :'D
   Semmi gond, drága :) És igen, össze kell tartanunk <3

   Törlés
 7. Tényleg így van, fogy a bloggerek iránti érdeklődés maximális mértékben, s bevallom, mostanában érzem is kissé a motiváció hiányát. Jóval ritkábban írok bejegyzéseket, mert nincs kedvem úgy írni, hogy lehet, el se olvassa kb. senki rendesen, és ez szörnyű. Nem szeretnék ilyen lenni.
  Annak idején, még ősszel én is megfogalmaztam egy bejegyzést arról, mennyire szükségünk van a visszajelzésre, mert senki nem magának ír - akkor ugyebár egy lelakatolható naplót venne a kezébe.

  Változnak az idők, de, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abban biztos lehetsz, hogy én minden bejegyzésedet elolvasom. :D Az egyik kedvenc bloggerem vagy. Na de lényeg, hogy csak ez alatt a bejegyzés alatt már ketten jeleztétek, hogy mennyire nem jó, ha nem kap az ember visszajelzést, szóval örülök, hogy akkor nem vagyok ezzel egyedül. És igen, bármennyire is mondjuk, hogy hobbi, attól még fontosak az emberek. :)
   Köszönöm a hozzászólásodat! :)

   Törlés
 8. Én is egyetértek Veled, és az előttem szólókkal is.
  Az elmúlt 1-2 évben teljesen megváltozott a helyzet, visszajelzések szempontjából főként. Az is igaz, hogy ma már sokszor az sem néz vissza hozzád/ír neked, akit te rendszeresen követsz, vagy még írsz is neki mindig.
  Kifejezetten hülyén éreztem magam, amikor kellemes ünnepeket kívántam év végén. Hoppá, ez már nem "divat"...
  Szóval nálam pont aktuális ez a kérdés, hogy minek írok egyáltalán? Talán naplóra kellene váltanom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is pont a karácsonyos dolgon voltam megrökönyödve. Ugyan már én sem irtam, mert tavaly eléggé fura visszajelzéseket kaptam, vagy nem is kaptam, mikor boldog karit kivántam a cseréimnek :'D De jó lenne, ha ez a szokás visszajönne - igazából a bejegyzést pont ezért is irtam, hogy hátha :)

   Törlés
 9. Én szeretek néhanapján legalább pár szót ott hagyni a blogokon, amiket olvasok - és én kifejezetten szeretek blogokat olvasni, bjúti-vloggereket például nem is követeket, akiket néha nézek, ők szinte mindig is youtube-on tevékenykedtek, aki meg youtube-ozik meg blogol is, és a blogbejegyzése 2 kép, 3 mondat meg egy beágyazott videó, na, azokat nem is olvasom...
  Bár tény, én is ritkán írok, főleg érdemleges hozzászólást, de valami nyomot mégis szeretek ott hagyni a többieknél, ha csak egy aprócska szívecske formájában, de mégis.
  Én is tapasztalom, hogy mennyire jó, amikor kapok visszajelzést, mert amíg ez elmarad, sajnos nem tudja az ember, hogy értékelik e, amit csinál, vagy csak random botok meg emberek rákattintanak, akár véletlenül is a linkre...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ugyan elég sok youtube-ost követek, de azoknak általában nincsen blogja - vagy ha van, akkor az minőségi is, és látszik rajtuk, hogy tényleg szeretik csinálni mindkettőt. Neveket nem szeretnék emliteni, de van mostanság felfedezett pár olyan lány, akik szerintem tényleg csak a saját blogjukat akarják ezzel promózni. (Ami abszolút butaság szerintem, mert általában azok, akik követik a YT-osokat, azok a blogjaikra fel sem néznek, de ha fel is néznek, akkor nem több ezren, tizezren.) Na én velük vagyok úgy, hogy nem is értem, mit akarnak, mert nem az a baj, hogy kezdő videósok, hanem hogy süt róluk, hogy nem is szeretik csinálni.
   Irták már itt előbb is, hogy de én szeretek érdemleges hozzászólást irni... Oké, de szerintem ha már tényleg egy szivecskével, vagy "sablonszöveggel" is kezdi el az embert, az is hatalmas dolog, ha már egyszer nincs idő másra. Egyrészt mert az is hatalmas motiváció, másrészt meg látszik, hogy akarunk valamit kezdeni a problémával.
   Oké, akkor a random botoktól nem csak én "félek" :D Nem tudom, mennyire van alapja, de biztos, hogy van pár olyan eset, mikor nem valódi látogatókat jelez a statisztka.

   Törlés
  2. Yt-n én is rengeteg embert követek, bár más témában inkább - akiket meg nézek mellettük néha, ők, ahogy te is írtad, tényleg szeretik csinálni, és nem kényszerből meg azért csinálják, hogy több látogató / pénz / szponzorált téma legyen. Tény, sajnos egyre több olyan ember van, aki csak ezek miatt csinálja, és nem csak ebben a témában, de én például nem tudnék a blog mellett youtube csatornát is működtetni, ami lényegében ugyanarról szól.
   Igen, igen, igen! Két apró szónak is tud örülni az ember, ahogy két karakternek is, nem feltétlenül kell mindig és egyből féloldalas kommentet írni, ha nincs rá idő, de akar az ember, visszatér rá később.
   Áh, dehogy, sajnos nem csak legenda meg mítosz, rengeteg bot van jelen, bár azt nem tudom, mennyire reális mondjuk gportálon, de blogspoton biztos, hogy vannak... hát még yt-n. :D Meg ott van a botok mellé az az "olvasóközönség" is, amikor valaki (nagyrészt külföldi) véletlenül elír valamit, félrekattint, és nálad köt ki - aztán be is zárja az oldalt, ergo csak a statisztikát növelte, de lényegi látogatottságot nem produkált.

   Törlés
  3. Én lényegét se látnám annak, hogy csináljak mellé csatornát. :D Minek? Itt kiélhetem magam. Vagy akkor fejezze be a blogolást, mert úgy gondolom, nem csak szerintem nincs ennek értelme.
   Szerintem is. :) Legalábbis magamból kiindulva, ha már látom, hogy van akit érdekelt, vagy elgondolkodtatott a téma, amiről beszéltem (el nem hiszitek, de a sirás kerülget, hogy erre a bejegyzésre is ennyien reagáltatok TwT), akkor már jobb a napom. És szerintem ezzel mindenki igy van. :D
   Sajnálom, hogy ilyen is van :( Nem tudom mondjuk ezt hogyan lehetne kiküszöbölni, de mindenképp jó lenne, ha lenne megoldás a botok elkerülésére.
   Köszi, hogy irtál :)

   Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók