About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Huszonhatodik

||
Sziasztok, Mézik!
Ugyan mára nem beauty-témát szerettem volna kivesézni, mivel iskola fronton is van pár olyan dolog (főleg most a tüntetés miatt), amiről úgy gondolom, hogy beszélnünk kell. Ám mivel én ma vizsgáztam abból a tárgyból, ami valószinűleg az egész életemre kihatással volt, és nem kicsit vagyok miatta fáradt, megkönnyebbült, ámbár még mindig ideges és el sem hiszem, hogy sikerült, úgy gondoltam, erre inkább várjunk pár napot, hogy kiforrott véleményem, illetve nyugodt hangulatom legyen az érvek felhozatala miatt.

No de akkor lássuk is. Aki sminkek terén otthonosan mozog, az már biztosan hallott a ZOEVA Cosmetics-ről. Személy szerint nagy vágyam volt, hogy egy paletta tulajdonosa lehessek, hiszen mindenhonnan csak azt hallottam, hogy jaj, micsoda pigmentáltság, micsoda tartósság még alap nélkül is, és a többi és a többi.
Black Friday alkalmával volt szerencsém egy palettára 30%-al olcsóbban lecsapni a BeautyBay-en, viszont egészen karácsonyig csak nézegettem. És hogy miért? Nos, tudtam, hogy egy ZOEVA ecsetkészletet fogok kapni karácsonyra, igy úgy gondoltam, hogy nem akarok belenyúlni ebayes ecsetekkel, csak velük. Elvégre ha már a saját ecsetei sem dolgozzák el szépen, akkor semmi.


De nézzük is a palettát. Én személy szerint egy tökéletes, mindennapokra alkalmas palettát szerettem volna elsősorban. Nagyon szeretem a szemhéjpúdereket, talán a sminkelésben a szemfestés a kedvenc részem. Viszont tökéletes barnás-nude-os festékeim nem igazán voltak. Pont ezért is esett a Naturally Yours-ra. Rengeteg szebbnél szebb paletta van még ZOEVA-ék kinálatában, amiből nem nagy titok, hogy szeretnék még egy párat beszerezni, de ez volt az, amire tényleg szükségem is volt.
Kicsit a kűlcsinyről. Nagyon kellemes sárgás-barnás maga a paletta. Természetesen karton. Amin én egy icipicit meglepődtem, hogy bár méreteit tekintve elég nagy (a penek is benne egyébként), de meglepően vékony. Tehát, körülbelül egy első osztályos irásfüzet vastagságához tudnám a legjobban hasonlitani. Viszont hozzá kell tennem, hogy nagyon esztétikus, kellemes a fogása, a paletta külsején és belsején is észrevehetőek különféle fényes minták a matt kartonon. Szerintem ez teszi igazán luxusérzetűvé. Hozzá kell tennem, szerintem sokkal inkább tűnik ez a palettám "drágának", mint a Naked 3-as palettám


Beszéljünk azonban a belbecsről is. 10 szinből áll a paletta, ebből 5 matt és 5 fényes. A paletta belsejében pedig ismételten megjelenik a csodaszép "kiboritott tejeskávé" - ahogy azt Niki tökéletesen elnevezte. Szerintem meseszép. De lássuk a szineket egyenként.


Pure: A képen egy kicsit világosabb, mint a valóságban. Inkább vaj-szinűnek mondanám. Én ezt szoktam leginkább satirozó szinnek használni, mert tökéletesen lehet vele satirozni. Egyébként úgy is szoktam használni, hogy egy nagyon pici szemhéjalapba beleütögetem - igy nem látszódnak az amúgy eléggé élénk ereim. 
Soft&Sexy: ez az, amit a Pure után szoktam felvinni a mélyitővonalba és egy picit a felé (igy jár, akinek csuklyás szemhéja van~). Tökéletes matt barna szin, szerintem kifejezetten jól állhat ez mindenkinek. Inkább nevezném ezt egy hideg tónusú barnának, mint melegnek.


Smooth Harmony: Itt elkezdődik a különlegesebb festékek jellemzése. Aki ismeri a ZOEVA palettákat, az szerintem tapasztalta is, hogy nincs olyan kompozició, amiben nem lenne legalább egy különlegesebb szin. A Smooth Harmony is egy ilyen. Duokrómnak nevezném, olykor aranynak, olykor pedig rózsaszinesnek látszik. Ebben egyébként nincsenek kifejezetten csillámok. Szaténfényű, ahogy még pár szin a palettában.
Forever Yours: Ez a másik olyan szin, ami igazán különleges. Barnás alaptónust kapott, ami szintén duokróm, hiszen kéknek is tűnik bizonyos fényben. Ez már egy csillámokat tartalmazó festék, viszont sokkal kisebbek ezek a csillámok, mint a többi palettámban, monómban.


Slow Dance: Ez egy matt, hideg tónusú sötétbarna. Ezt az alsó vizvonalamnál, és célzottan a mélyitővonalban szeretem használni, valamint a külső V-ben, értelemszerűen a mélyités miatt. Ahogy a többi matt szin, ez sem potyog (a palettán belül sem, illetve az arcra sem), nem áll össze furcsa görcsökre. 


First Love: Ez a tökéletes bőrszin. (Számomra legalábbis.) Az egész szemhéjamra szoktam használni, a bázis felé, hogy könnyebben össze tudjam dolgozni a többi szint. Ezen a szinen vettem észre azt, hogy bár nem borzasztóan nagyok a penek, mégis hihetetlenül sokáig elég lesz. Ezt a szint konkrétan minden nap használom, és szinte észre sem vettem, hogy hiányzik belőle. Egyébiránt ez az egyetlen olyan szin a palettában, ami egy picit porol, de csak és kizárólag akkor, mikor a szemhéjra akarod felvinni. Bár ez szerencsére nem látszik, mivel világos, mint mondtam, az én bőrömmel megegyező szinű.
Casual Elegance: Ismételten egy különlegesebb, fényes szin. Igaz ez nekem annyira nem áll jól. (Sárgás, ami nem az én szinem, valljuk be.) Viszont a legjobb barátnőmön kipróbáltam ezt a kicsikét, és lássunk csodát, meseszép!  Illetve egy amúgy aranyos-sárgás alapon kivül kékes-szürkés. Csodaszép szin. Ez is szatén fényű, nincsenek benne glitterek.


Sweet Sound: Ez már egy kevésbé érdekes árnyalat, viszont ez is meseszép. A Carli Bybel palettámban is van egy ehhez igen hasonló szin - bár megjegyzem, ez azért lényegesen vaditóbb. Olyan, mintha táncolna a szemhéjon. Illetőleg sokkal tartósabb is. Ebben a csodaszép, szintén univerzális szinben is találhatóak csillámok, de (ellenben mondjuk a CP monókkal) ezek egyáltalán nem potyognak le a szem alá egy teljes munkanap után.
Lovely Monday: Micsoda név! Én egyébként ezt a "hétfővanlegyenszarkedved" mentalitást sosem értettem, na de térjünk vissza a szinre. Ez is hasonlit az egyik meglévő szinemre (méghozzá a Colourpop Boxer-ére), viszont ezt tartósabbnak mondanám. Ez is egy tipikus olyan szin, amit ha csak az egész szemhéjadra felütögetsz, eldolgozod a széleit, máris mehetsz ki az utcára, vagy éppen valami eseményre. 


Timeless Chic: Oké, ismételten milyen jópofa név már! A festék pedig a tökéletes matt fekete. Én nem vagyok igazán szemhéjtusos-lány, nem is igazán áll jól, illetve folyamatosan lekönnyezem (ilyen ez a tél meg a hideg), de nagyon szeretem ezzel a fekete szinnel kihúzni a szempillatövemet.

Összességében: nagyon szeretem ezt a palettát, leginkább a szinei miatt, illetve azért is, mert szemhéjalap nélkül is kibir egy teljes napot (ergo reggel 8-este 6-ig), mindenféle mozgolódás, kopás nélkül. Bázissal pedig tényleg lerobbanthatatlan. Nagyon kedvelem, hogy bár egy tényleg egyszerű, natúr paletta, mégis feldobják duokróm szinekkel. Mások a fekete illetve a bőrszint szidni szokták, hogy hát de ilyen minden palettámba van ilyen szin, de szerintem akkor is kellettek ezek is. Sok palettám van, de ezek azok a festékek, amik tökéletesen látják el a dolgukat - tökéletes fekete és tökéletes bőrszin. 
A végső konklúzió egyébként az, hogy nekem ettől a márkától be KELL még szereznem palettákat (ecseteket is de erről majd későbbi bejegyzésben), illetve kipróbálni még pár dolgot. Ez a paletta valami álom, olyan pigmentált, hogy csak néztem, olyan tartós, hogy nem akartam elhinni, mikor egy hosszú nap után tükörbe néztem és még mindig ott volt. Az eldolgozhatósága valami fenomenális. Alig kell vele valamennyit is bibelődni. Ugyan megvan az Urban Decay Naked 3-as paletta is a készletemben, de elgondolkoztam azon, hogy eladom, és inkább veszek annak az árán 3 ilyen palettát. (Naked: 16.000 Ft; ZOEVA: 5-6000 Ft)


Végezetül pedig nézzünk pár szinmintát:


A felső sor szinei


Az alsó sor szinei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók