About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Tizenkettedik

||
Sziasztok, Mézik!
A helyzet az, hogy az utóbbi pár napban szétnéztem a Youtubeon, méghozzá a magyar kinálatból, hogy mit is adnak ők nekünk. Hatalmasat csalódtam. Jó, ha pár embert találtam, akik tényleg azért dolgoznak, hogy nekünk, nézőknek, okos dolgokat mondjanak, értelmes gondolatokat juttassanak el hozzánk. 
Mire is tanitják tehát a mostani Youtube-osok az embert? Arra, hogy hogyan puskázz, hogyan úszd meg az iskolát, hogyan sminkelj iskolába. Gondolom mindenki, akit egy kicsit is érdekel a puskázás, hogy hogyan lehet hatékony, az interneten utána is néz a dolognak. Viszont nem mindegy, hogy neki erőfeszitésébe kerül ez, vagy csak simán egy olyan diák elé kerül egy ilyen videó, akinek egyébként talán eszébe sem jutna. 
Másik. Szerintetek hány éves emberek nézik a videókat? Véleményem szerint (és a kutatások is ezt bizonyitják), hogy leginkább a 10-15 éves emberek. Mondhatod te, hogy "Hát de én más egyetemista vagyok, egyetemistáknak szánom!" ha ettől ugyan úgy fel tudja használni egy kis 10 éves vagy annál fiatalabb gyerek. És mit fog tenni? Kipróbálja, mert ha a nagyok, azok az emberek, akikre ők FELNÉZNEK ilyeneket tesznek, akkor ők miért ne?
Szeretnék majd erről később egy bejegyzést, de lényeg, hogy én úgy gondolom, hogy általános iskolában nem tanulunk felesleges dolgokat. Az, hogy töriből, kémiából és fizikából alapszinten ismersz valamit szerintem ez elengedhetetlen ahhoz, hogy művelt embernek mondhasd magad, aki meg tud élni majd, képes lesz a felnőtt világban is úgy ahogy boldogulni. Ha ezt az ismeretet te nem szerzed meg, akkor milyen felnőtt leszel? És a Youtubeosok, akik talán bele se gondolnak, azt mondják ezeknek a gyerekekenek, hogy lökd csak el magadtól a tudást, könnyebb módja is van... 
De az iskola nem csak jegyekről szól.
Ugyan ez igaz a bloggerekre is. Szerintem hatalmas felelősség van mindannyiunkon, és igenis tudatositanunk kell magunkban azt, hogy lehet, hogy mi igy gondoljuk, de legtöbben már felnőttek vagyunk, akiket adott esetben gyerekek is olvashatnak, és igenis nem irhatunk le minden. Nem azt mondom, hogy mától kezdve gondolkozzunk minden egyes mondatunkon, mert az se jó. 
Legyünk őszinték, de igenis legyünk tisztában azzal, hogy felelősséggel tartozunk az olvasóinkért, és hát ha már megirunk egy alapvetően segitőkész bejegyzést akkor annak a tartalma is inkább segitsen, ne romboljon, mint a fent emlitett videóknál. Ne azt mondjuk nekik, hogy hogyan puskázzanak, inkább azt, hogy hogyan tudnak hatékonyan tanulni. Hogyan tudnak könnyebbe barátkozni, esetleg jegyzetelni.
Szükség van ránk, különösen ebben a világban. Szükség van ránk, mert a gyerekeket egyre több olyan ismeret éri, amivel még nem kellene találkozniuk. És ha már felnéznek hozzánk (különösen igaz ez azokra, akiknek nagyon nagy a feliratkozó száma, követőszáma és a többi), mert sosem tudhatjuk, hogy ki téved a blogunkra. 
Ti mit gondoltok erről a témáról? 

2 megjegyzés

  1. Teljesen egyetértek veled, szerintem borzalmas ami mostanság a magyar youtube-on történik, már nem is nézem őket, a hugomat is próbálom leszoktatni róla, mert látom hogy nincs rá jó hatással sokszor az amit ott lát! (természetesen tisztelet a kivételnek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen megértem. Nekem van talán kettő-három akit tényleg érdemes nézni, de ennyi. :/

      Törlés

Instagram

Rendszeres olvasók