About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Nyolcadik

||
Sziasztok, Mézik!
Aki régebb óta követ már, az biztosan tudja, hogy egy pár éve megismerkedtem a Titokkal. Igazság szerint, ha valaki még nem látta ezt a filmet, szerintem mindenképpen érdemes megnézni, egy egy órás dokumentumfilm féle. A lényege röviden annyi lenne, hogy:
"Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ."
Namármost, mikor én ezt a filmet megnéztem, akkor teljes mértékben kábulatban voltam, mert hogy az exemmel éppen akkor szakitottunk, és minden vágyam volt visszaszerezni őt. És miután megtudtam, hogy képes vagyok a gondolataim által visszaszerezni, minden este ismételgetni kezdtem: szeretnék egy olyan férfit, aki okos, aki megért engem, aki hasonló témákat kedvel, mint én, aki elvarázsol, aki a tenyerén hordoz. Én balga azt hittem, hogy ez az exem. Aztán jött rá egy évvel Pocok, és már rájöttem, hogy nem, én végig őt akartam, ő volt a gondolataimban, és végre tényleg amellett az ember mellett vagyok, aki a lehető legjobbat hozza ki belőlem.
Tehát a Titok. Ne vegyük szó szerint. Igen, a gondolataink teremtő hatással vannak. Gondolom veletek is előfordult már, hogy a tanár késett, nektek pedig el kellett mennetek mosdóba, de aggódtatok, hogy mire elindultok, akkor megérkezik, ugye? És mire rábeszéltétek magatokat, hogy mégis elmentek, megjelent a tanár. Vagy megláttatok egy ruhát, nézegettétek heteken, akár hónapokon keresztül, aztán végre megvettétek. Igen, a pénzen múlt, de végül a kezetekben tarthattátok azt, ami a gondolataitokban járt hetekig. Ez a lényege a titoknak: senki sem tudja, hogy fog valóra válni, senki sem tudja, hogy fog teljesülni, de egy biztos: valóra fog válni, amit kigondoltok.
Ugyanakkor lehet ezt negativ értelemben is "használni". Biztosan veletek is előfordult már, hogy nagyon vártatok valamilyen eseményt - nyaralást, koncertet, barátnőkkel közös hétvégét -, és izgultatok amiatt, hogy csak ne fázzatok meg, vagy ne betegedjen le a kutya, mert akkor nem tudtok majd menni. És végül be is jött: történt valami, ami miatt nem tudtatok eljutni a kiszemelt eseményre. 
Ugyanakkor, ha már használhatjuk pozitiv dolgokra, mint például pénzszerzés, valamilyen tárgy megszerzésére, egy személlyel való jobb viszony kialakitására, akkor miért gondolkoznánk negativan? Ha tudjuk azt, hogy bármi, amit szeretnénk valóra válhat, miért ne a jót teremtenénk meg, hoznánk el az életünkbe?
Hát ilyen az ember... Tipikus mókuskerék, egyébként. Folyamatosan aggódunk a számlák miatt, meg hogy miből fogunk megélni. Ahelyett, hogy elkezdenénk gondolkozni azon, hogy ha majd meglesz X összegünk, akkor mire tudjuk költeni, mennyi emberen, állaton tudunk majd segiteni, esetleg elutazni valahova. Vagy ha magunk elé képzeljük azt, hogy MOST, pillanatnyilag, mi nem egy rozzant házikóban élünk, hanem mondjuk egy csodaszép, pesti villában... De hát az ember nem ilyen. Különösen a magyarok nem, ezt megfigyeltem már. Tipikus negativitás, mert hogy jaj a mocskos Fidesz, jaj a mocskos magyar kormány, miért nem megy a hülye Borsod volán, miért késik már megint?
"Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan."
Magadban kell eldöntened, hogy mit szeretnél. Magad dolgát oldd meg, ne a világ gondjaival foglalkozz, majd az is megoldódik, de neked az a feladatod itt a Földön, hogy a saját életedből kihozd a legtöbbet. Ne a számlákon aggódj. Sokkal boldogabb leszel, ha elengeded, ha inkább álmodozol egy kicsit, mert hidd el, be fogod vonzani a jót. Bármilyen téren. Nem csak pénz, hanem boldogság, akár az, hogy az egész családod egészséges legyen. És ha már egészség... Ne azt mondd, hogy ne legyen beteg. Ne legyen megfázva. A gondolataidban a megfázás szó marad meg, nem pedig az EGÉSZSÉG.
A szerelem is valami hasonló dolog, mint a Titok. Boldoggá tesz. De miért is? Miért hiányzik egyre jobban a párunk? Talán azért, mert rengeteget gondolunk rá. Mert szeretjük. Mert az összes időnket vele szeretnénk tölteni. Mert megtaláltad azt a személyt az életben, aki fontos része, aki megtanit dolgokra, aki segit, és mivel pozitiv, egyre jobban vágyakozol arra, hogy még több jó dolog történjen veled. És ez is olyan, hogy ha már akkor is attól tartasz, milyen lesz, mikor elmegy két napra, és nem tudod majd megölelni, mikor éppen ott fekszik melletted... Nos ez is egy mókuskerék. Minél jobban félsz, annál jobban fog hiányozni. De ez igy is van rendjén.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók