About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Második

||
Sziasztok, Mézik!
Ma egy terméktesztes bejegyzéssel szerettem volna jönni, de sajnos mire hazaértem annyira besötétedett, hogy fotózásról nem is merek álmodni. Viszont egy Colourpopos teszt várható a napokban, mert nagyon megjött a kedvem a használatukhoz is (miről beszélsz, hisz mióta megvannak, csak ezeket használod), és ahhoz is, hogy végre megmutathassam én is, hogy mennyire szeretek beuty témában mozogni.
No, lényeg, ami lényeg, hogy ennek hiányában kigondoltam egy amolyan "az én betegségem története" sorozatot, ugyanis most kezdődik csak a folyamat, amiben megtudhatom, hogy pontosan mivel is állok szemben.
És hogy miért is szeretném ezt kitenni ország világnak? Nos, azért, mert remélem, hogy ezekkel a bejegyzésekkel rávehetek pár embert arra, hogy ne jussanak el erre a szintre, illetve, aki hasonló cipőben jár, mint én, az meg tudja beszélni valakivel, hogy kinek mi hatott, mi az, ami nagyon nem. Persze ez is relativ, mert mindenki teste más, más gyógyszerek, kezelések hatnak. De ha már másért nem, legalább amiatt hasznosak lehetnek ezek a bejegyzések, mert kiirhatjátok ti is magatokból, hogy titeket mi bánt, a rossz emlékeket.
Előre leszögezném, hogy nem sajnáltatni akarom magamat. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy én csináltam ezt saját magamnak, az én felelősségem, és nekem kell változtatnom az életemen. És igen, kicsit önző indok, de magam miatt is csinálom, mert szeretnék ezek által a bejegyzések által is fejlődni.
Na, de akkor kezdődjön a valódi bejegyzés:
Körülbelül nyár elején kezdődtek a panaszaim. Folyamatosan, indokolatlanul sokszor égett a gyomrom, ami még nyáron annyira nem zavart. Ettem, ittam ugyan úgy, mint ahogyan addig is, de azt hozzá kell tenni, hogy ezen időintervallumban rettentő sokat idegeskedtem, legtöbb esetben pedig még a bolhából is elefántot kreáltam
Meg is lett ennek a böjtje, ugyanis az elmúlt egy hónapban már olyannyira felerősödtek a tüneteim, hogy az már a mindennapjaimra is kihatással volt. Gondolok itt arra, hogy annyira erősen égett a gyomrom, annyira puffadtam, hogy nem tudtam rendesen enni, az iskolában nem tudtam koncentrálni, és sokkal ingerlékenyebb is lettem annak köszönhetően, hogy akárhányszor egy pici stressz ért, rögtön éreztem a kényelmetlen érzést a gyomromban., ami után még idegesebb lettem, elvégre nem igaz, hogy már megint, és igy tovább. Ördögi kör.
Próbáltam magamat kúrálni. Igyekeztem kevesebbszer idegeskedni, de ez, mint az előbb is emlitettem nem működött túl jól. Igen, jobban kell akarnom, ez tény. Valamint, amit még fontosnak tartok: elkezdtem lúgos vizet inni, ami tényleg segitett. Segitett, de ettől még a tünetek egy része megmaradt. 
Olyannyira megmaradt, hogy most vasárnap hajnalban arra keltem fel, hogy fáj a hasam, hányinger gyötört, annak ellenére, hogy nem is ettem semmit. Végül másfél óra szenvedés után tömény savtól sikerült megszabadulnom. Ez volt az a pont, amikor elhatároztam, hogy ki fogom magamat vizsgáltatni, mert ez nem állapot. Nem engedhetem meg magamnak azt, hogy 19 évesen a problémáim annyira legyűrjenek, hogy utána nem tudok rendesen táplálkozni. 
Ma sikerült eljutnom a háziorvosomhoz. Elküldött hasi ultrahangra illetve laborvizsgálatra, valamint felirt két gyógyszert és egy tesztet - ami elvileg kimutatja, hogy refluxos vagyok-e vagy sem. Igen, végül is ez a történet lényege: pár vizsgálat után remélhetőleg kiderül teljes mértékben biztosra, hogy mi is a problémám. Addig is reménykedek, hogy a kapott gyógyszerek hatásosak lesznek. 
Illetve, magamnak felirt teendők ezzel kapcsolatban:
  • kevesebbet idegeskedni
  • kevesebb savas dolgot enni
  • szénsavas üditőktől, viztől megszabadulni
  • kiiktatni vagy erősen csökkenteni a kávéfogyasztás - talán ez lesz a legnehezebb

További szép napot!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók