About Me

Sziasztok, Mézik! Üdvözöllek titeket a blogomon, én Niki vagyok. Remélem tetszeni fognak nektek a bejegyzéseim, melynek témái általában vagy személyesek, vagy beauty vagy pedig vélemények. És hogy miről? Iskolarendszerről, bloggertársadalomról, esetleg politikáról. Ha érdekel titeket, tartsatok velem!
Minden egyes terméktesztre igaz, hogy attól, hogy nekem tetszik/nem tetszik, az még nem jelenti azt, hogy nektek ne válhatna be, vagy éppen nektek is be fog válni.

Facebook

Üzemeltető: Blogger.

Search this blog

Archive

Statistic

Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Negyvenegyedik

||
Sziasztok, Mézik!
Az ez évi kívánságlistám egyik tagja a Tarte Tartelette in Bloom palettája volt, amit kifejezetten szerettem volna még a születésnapomra beszerezni. Pont ezért is éreztem valami csodás jelnek, mikor az egyik fórumon pont ezt a palettát kínálták. Ugyan használt volt, de szemhéjfestékeknél nem különösebben érdekelt ez sohasem. Illetve tudtam, hogy eredeti. Kérdés sem volt, hogy születésnapomra ezzel fogom magamat "meglepni". De lássuk is, mi a véleményem erről a palettáról.

Talán nem lesz újdonság, ha azt mondom, hogy mióta megvan, szinte mindegyik palettámat hanyagolom. Egyértelműen van különbség. Persze továbbra is szeretem a többi kicsikémet is, és valószínűleg fogok is majd a későbbiekben még más palettákat is vásárolni, de szerintem ez örökre a kedvenc kis mindennapi palim lesz. De miért is?
Beszéljünk egy kicsit a külcsínyről. Én kifejezetten szeretem a karton dobozokat, mert sokkal könnyebbek, mint a fém, vagy éppen műanyag társaik, kisebb helyen elférnek, és talán nehezebben is törnek el. Amellett pedig mindig is sokkal jobban kedveltem az egyszerű, elegáns vonásokat, a nem túl hivalkodó, túl színes, már-már csicsás fedeleket. Ez viszont már a legelső pillanattól kezdve valamiért megfogott. Nem mondom, hogy a kedvencem ebből a szempontból, mert mondjuk sokkal elegánsabbnak tartom a Zoeva Naturally Yours-t, de ez sem rossz, és kifejezetten egyszerű megbarátkozni vele. 


És íme a belseje. 12 mesegyönyörű, natúr szín található benne. Ebből 9 darab matt, 1 selyemfényű, és kettő glitteres festék található. Négy kifejezetten melegebb matt szín van benne, amitől én az elején bevallom őszintén, kicsit megijedtem, de majd erről később. A maradék 5 matt szín egyébként hideg tónusú. Egyébként valami mesés ezekkel a festékekkel dolgozni, 5 perc és egy olyan füstös sminket lehet vele rittyenteni, hogy elámulok. Nagyon könnyen satírozható, de tény, hogy vigyázni kell vele, mert minden színe nagyon pigmentált.


Charmer: Egy matt csontszín. Számomra a tökéletes palettában muszáj, hogy legyen egy ilyen szín. Egyedül azt fájlalom, hogy ez az esetek többségében (és ennél is így van ez) ugyan akkora a pan hozzá, mint az összes többi színnél, pedig hát ezt használja az ember a legtöbbet! Én legalábbis minden egyes festésnél lepúderezem ezzel az egész szemhéjamat, a szemöldökcsontomtól egészen a mozgó szemhéjamig, mindent, mert sokkal könnyebb így satírozni. 

Jetsetter: A tökéletes satírozó szín. Kifejezetten hideg tónusú barna, de nem kelt olyan hatást, mintha "koszos" lenne a szemhéjad, egyszerűen csak egy tökéletes árnyékot tudsz vele képezni. Ha a mindennapi sminkemet nézzük, akkor általában csak ezt használom a mélyítővonalba és már mehetek is.

Flower Child: Még ezt is hideg színnek mondanám. Ezt kifejezetten akkor szoktam használni, ha sötétebb, füstös sminket használok, és szeretném az éleket még jobban eldolgozni. Önmagában nem igazán látszik a szín, de erre valami mesés. Nagyszerű átmenetet lehet ennek segítségével képezni.

Smarty Pants: Ez a szín már inkább melegebb tónusú, de ez még szerintem kifejezetten olyan árnyalat, ami mindenkinek jól tud állni. Ezt is örömmel szoktam használni. Akinek rejtett szemhéja van, az tudja, hogy a füstös sminkért nekünk ha lehet, még jobban meg kell szenvedni. Én általában ezt a szint szoktam felvinni egy picit feljebb, mint a mélyítővonalam, hogy azért látszódjon is belőle valami.


Rocker: Ez az az árnyalat, amivel úgy istenigazából nem nagyon tudok mit kezdeni. Nagyon kellemes, semleges szín lenne, de ecsettel szinte lehetetlen felvinni, ujjal is meg kell vele dolgozni. Egyébként nem rossz, de ha muszáj lenne valami hibát kiemelni ebben a palettában, akkor mindenképpen ez a festék lenne az. Mellesleg ez lenne a selyemfényű.

Smokeshow: Matt, már-már fekete, de azért még csak nagyon sötét barna színről beszélünk. Ezt kifejezetten szemfestékként nem szoktam használni, viszont egy nagyon vékony szemhéjtus ecsettel szoktam a szempillatöveimnél egy "tusvonalat" húzni. Nagyon szép eredményt lehet vele elérni, nekem ez sokkal jobban tetszik, mintha tusvonalat húznék.

Firecracker: Glitteres bronz szín. Különösképpen ezt sem szoktam használni, legalábbis füstös sminkekhez semmiképpen. Viszont ha nincsen kedvem reggelente sokat foglalkozni a szemsminkemmel, akkor csak egyszerűen felütögetem a mozgó szemhéjam egészére, majd elsatírozom, és már indulhat is a nap. 

Activist: Talán ez a második kedvenc színem a Jetsetter után. Ezt szinte kivétel nélkül minden egyes füstös sminkemhez használni szoktam. Nagyon szép hideg árnyalatú sötétbarna. Ez kerül általában a külső V-be, illetve egy nagyon kevés a mélyítővonalba. Mivel hideg tónusú, ez is mindenki szemszínéhez és bőrszínéhez illik.


Funny Girl: Glitteres fényes pezsgőszín. Ezt szoktam a mozgószemhéjamra használni, ha füstös szemet készítek, de olykor csak magában is, mert egy tökéletes világos árnyalat. Felvitelnél vigyázni kell vele, mert a glitterek könnyen lepotyoghatnak, ha mondjuk nem ujjal, vagy nedves ecsettel próbálkozunk vele. (Én erre Mac Fix+-t szoktam használni.)

Sweetheart: Rózsaszínes matt árnyalat, ez már abszolút meleg szín. Ezt is körülbelül azon a vonalon szoktam használni, mint a Smarty Pants-ot, tehát kicsit feljebb viszem, mint a mélyítővonalam, és ott satírozgatok vele. Nem gondoltam volna egyébként, hogy szeretni fogom ezt az árnyalatot, de őszintén szólva ez még pont az a kellemes meleg tónus, ami nekem is jól áll.


Rebel: Meleg is, barna is, matt is. Ezzel kifejezetten szeretek a mélyítővonalamban dolgozni, nagyon szépen kiemeli annak ellenére, hogy tényleg egy hidegebb árnyalatú embernek gondolom magamat. Sosem hittem volna, hogy a végén örömmel fogok melegebb árnyalatokat is használni, de ez a paletta igenis megmutatta, hogy érdemes kísérletezgetni.

Leader: Vörösesbarnának mondanám. Kicsit keményebb a felülete, ha beleérünk a pan-be, de miután felviszed, és elkezded satírozgatni észreveszed, hogy nincs különösebben minőségbeli romlás e között, meg mondjuk az összes többi matt szín között. Mint mindegyik, ez is nagyon pigmentált, nagyon kellemes érzetű, hihetetlenül tartós.Összességében:
A kedvenc palettám. Miután kipróbálgattam a színeket rá kellett jönnöm, hogy ez után a paletta után már nem is nagyon akarok felhalmozni többet. Illetve, de, szeretnék végre színes palettákat megnézni. (Zoeva Cocoa Blend és Morphe Jacilyn Hillre gondolok leginkább.) És az is igaz, hogy szeretnék még Tarte sminkeket kipróbálni, mert veszettül tetszik a minősége, és bár igen, drága, de erre megéri beruházni! Megéri várni rá. Sokkal tartósabb, mint mondjuk a Zoeva palettám, sokkal kevésbé porol, mint az összes többi. És lényegesen jobb a minősége, mint mondjuk az Urban Decay Naked 3-as palettámé. Meglepően könnyű vele dolgozni, satírozni egy álom velük. Tökéletesen pigmentált, nem kell milliószor belenyúlni a panekbe, hogy kicsikarjak egy kis szint. 
Egy dolgot, viszont megemlítenék vele kapcsolatban, viszont ez egy hatalmas negatívum az én szememben: akinek hasonlóan érzékeny a szeme, mint nekem, annak valószínűleg ez a kicsike irritációt fog okozni. Ez nekem általában elmúlik egy 5-10 perc után, és csak enyhe viszketést eredményez, de az tény, hogy nem ezt várnám el egy ilyen drága palettától. Bár mentségére szóljon, hogy valószínűleg ez az illatanyagnak köszönhető, amitől hihetetlenül finom, vaníliás-csokis illata lesz. Bár én tényleg azt mondom, hogy ne legyen illata egy sminkterméknek, de akkor ne okozzon semmiféle irritációt. Ennek ellenére fogom használni, mert valami álom, és ennek hatására szeretnék még megvenni pár Tarte terméket - a matt palettára és a Blush Bazar-ra nagyon fáj a fogam. 

Ti mit gondoltok erről a palettáról? Nektek tetszenek a színei?

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Instagram

Rendszeres olvasók